Ljubav oslikana u fotografijama: Izložba 'Dijego i Frida, osmeh na pola puta'

Gloria 04.09.2018 13:37
Ljubav oslikana u fotografijama: Izložba 'Dijego i Frida, osmeh na pola puta'


Izložba "Dijego i Frida, osmeh na pola puta" koju čini 96 crno-belih fotografija o životu meksičkih slikara Dijega Rivere i Fride Kalo, otvorena je danas u Narodnoj skupštini Srbije.Izložba “Dijego i Frida, osmeh na pola puta” koju čini 96 crno-belih fotografija o životu meksičkih slikara Dijega Rivere i Fride Kalo, otvorena je u Narodnoj Skupštini Srbije.

Postavka izložbe “Dijego i Frida, osmeh na pola puta” sastavljena je od autorskih fotografija slavnih fotografa, kao što su Manuel Alvares Bravo, Edvard Veston i Nikolas Murai.

Na njima su predstavljene različite etape ljubavne veze i društvenog života, sve do same smrti Dijega Rivere i Fride Kalo.

Ambasador Meksika u Beogradu Marko Antonio Garsija Blanko je na otvaranju izlobe podsetio da je Dijego Rivera bio jedan od najistaknutijih predstavnika meksičkog muralizma, dok se Frida Kalo istakla kao tvorac autobiografskih slika pod uticajem meksičke narodne umetnosti domorodačkog porekla.

Izložba pokazuje divan univerzum koji su oboje delili, što ih čini jednim od najkontroverznijih parova u istoriji umetnosti Meksika – ističe Garsija Blanko.

Ambasador Meksika je tom prilikom rekao da se izložbom proslavlja 72 godine dobrih i srdačnih diplomatskih odnosa Meksika i Srbije.

Izložba “Dijego i Frida, osmeh na pola puta” biće otvorena do 14. septembra u Narodnoj skupštini Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak