“Олдтајмери” у центру града одушевили најмлађе

Дневник 03.09.2018 21:25
“Олдтајмери” у центру града одушевили најмлађе


На традиционалном, 24. по реду, међународном скупу олдтајмер возила на Тргу слободе појавило се 10 земаља бивше Југославије, а ту су и гости из Мађарске и Аустрије.„Ове године обележавамо велики јубилеј, стогодишњицу од завршетка Првог светског рата и пробоја Солунског фронта, те смо из тих разлога довели нешто више војних возила на нашу манифестацију, која се после целодневног релија завршава у центру града“, рекао је председник Ауто мото клуба “Ветеран” Зоран Јанковић.

„Наша манифестација је препозната од стране градских власти као манифестација од значаја за Град и на томе смо им веома захвални. Манифестација је ове године посећенија него раније и због тога смо веома задовољни.

Како је рекао наш саговорник, мисија клубова старовременских возила јесте очување техничке културе прошлих времена и спашавање старих возила од пропадања. Такође и излагање олдтајмера како би се показали грађанима, нарочито млађим нараштајима, како би се они упознали са старим моделима аутомобила.

„Купио сам 2004. године фићу и за ових 14 година прешао сам са њим око 50.000 километара“, рекао је Ратко Рале Белић из Суботице, поносни власник старог фиће које је скоро свако домаћинство некада имало.

„Придружио сам се манифестацији не би ли срео неке старе пријатеље, а успут и стекао нове. У Новом Саду сам пети пут, а иначе сам са својим фићом ишао у Мађарску, Словенију, Хрватску и освајао неке награде.“

Како нам је рекао Ратко, тешко је наћи резервне делове за фићу, а веома је скупо да се наруче из иностранства. На срећу, за 14 година колико га вози, још ниједном није имао потребу да улаже у њега.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak