Popucali pločnici 'ukras' turističkih atrakcija

Politika 03.09.2018 12:18
Popucali pločnici 'ukras' turističkih atrakcija


Poslednjih godina hvalimo se da je naša starina na ušću Save u Dunav sve veća turistička atrakcija, ali verovatno ne bi bilo prijatno nadležnima kada bi neki turista okačio na svom blogu priču o Beogradu u kome je slomio nos zato što se spotakao na Velikom stepeništu na tvrđavi ili na platou kod Hrama Svetog Save.Beograd je najlepši grad, to mogu s ponosom reći, Beograd je najlepši grad to ne može niko poreći. Jer ima Avalu, Kalemegdan, Dunav plav, ima Skadarliju i Knez Mihailovu…”. Tako je pre nekoliko decenija našu prestonicu u pesmi hvalio Đorđe Marjanović ponosno šetajući kraj „Beograđanke”. Ali, da se danas neki pevač odluči da opeva Beograd, verovatno bi se, dok u spotu šeta, spotakao na pločnik upravo na mestima koje je Marjanović opisivao.

Poslednjih godina hvalimo se da je naša starina na ušću Save u Dunav sve veća turistička atrakcija, ali verovatno ne bi bilo prijatno nadležnima kada bi neki turista okačio na svom blogu priču o Beogradu u kome je slomio nos zato što se spotakao na Velikom stepeništu na tvrđavi ili na platou kod Hrama Svetog Save.

Baš na ove dve lokacije koje su ucrtane na turističkim mapama prestonice ploče su ili popucale ili su, što je još gore i za prolaznike opasnije, poiskakale. Danju i nekako, ali kada prestonica obuče večernju odeždu, spoticanja su neizbežna.

Na pitanja u vezi sa ovim, ne tako malim problemom koji ugrožava bezbednost i Beograđana i turista, nadležni u gradu nisu odgovorili. U više navrata isticano je da će se dosta raditi i na platou kod Hrama i na tvrđavi, ali kada će to zaista i biti za sada se ne zna. Ako je već tako, nadležna gradska preduzeća bi makar mogla da ograde oštećene pločnike i tako skrenu pažnju da treba da se zaobiđu. Jeste da trake sa upozorenjima ruže ove turističke tačke, ali ako nadležni za sada nemaju nameru da prionu na obnovu atrakcija turističkog Beograda, valjalo bi da bar preduprede vrlo izvesne nezgode na neravnim pločnicima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak