Više od 1.200 tužbi protiv BMW zbog povlačenja vozila

Radio 021 03.09.2018 10:12
Više od 1.200 tužbi protiv BMW zbog povlačenja vozila


Više od 1.200 kupaca iz Južne Koreje podneće ove nedelje tužbe za naknadu štetu protiv nemačkog proizvođača automobila BMW.Tužbe su najavljene zbog najnovijeg povlačenja vozila nakon serije požara na motoru, saopštila je domaća organizacija za zaštitu potrošača.
 
Prema saopštenju korejske Asocijacije potrošača, ukupno će 1.226 kupaca u petak podneti tužbe Centralnom okružnom sudu u Seulu, tražeći pojedinačno po 15 miliona vona (13.500 dolara) nadoknade za novac koji su potrošili na rent-a-car pošto njihovi automobili nisu bili u voznom stanju, kao i za pretrpljeni psihički bol.
 
Planirani sudski postupak dolazi u trenutku dok nadležne vlasti Južne Koreje ispituju uzroke zapaljivanja BMW-ovih motora. U dosadašnjem toku godine, zabeleženo je oko 40 slučajeva izbijanja požara na BMV-ovim automobilila, doduše bez povreda ili fatalnih ishoda.
 
Nemački proizvođač automobila pripisuje krivicu komponenti za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR) kao "osnovnom uzroku" nedavnih požara. EGR ventil je jedan od glavnih uređaja koji se koriste za smanjenje emisije azotnih oksida iz dizel motora.
 
BMW-ova južnokorejska jedinica je prošle sedmice počela da povlači više od 106.000 automobila sa tog tržišta.
 
Policija je izvršila pretres u glavnoj zgradi BMW-a u Seulu, kako bi istražila da li je kompanija sakrila činjenice o defektu na vozilima koji je uzrokovao požare. Iz Metropoliten policijske uprave u Seulu, saopšteno je da je grupa od 30 inspektora poslata da izvrši pretres u sedištu BMW-a u kvartu Jungu, u centralnom delu glavnog grada Južne Koreje.
 
U Asocijaciji potrošača očekuju da će broj vlasnika BMW-a koji će se pridružiti tužbama porasti kako sudski proces bude odmicao.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak