"Južni vetar" apsolutni pobednik u Nišu

Radio 021 02.09.2018 17:53
"Južni vetar" apsolutni pobednik u Nišu


Film "Južni vetar" apsolutni je pobednik 53. Filmskih susreta u NišuGran pri za najbolje glumačko ostvarenje pripao je Milošu Bikoviću, nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Radonjiću, nagrada za debitantsku ulogu Luki Grbiću, a nagradu "Milorad Mandić Manda" za najbolju ulogu u komediji dobio je Srđan Todorović.
 
Nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je mladoj glumici Marti Bjelici, a Olga Odanović osvojila je priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu.
 
Priznanje "Car Konstantin" pripalo je glumcu Radovanu Vujoviću za ulogu Aleksandra u filmu "Izgrednici".
 
Specijalnu nagradu za izuzetno ostvarenu glumačku ulogu dobili su Sebastijan Kavaca, za ulogu u filmu "Ederlezi rajzing", Faketa Salihbegović Avdagić (Meso) i Emir Hadžihafizbegović (Žaba).
 
Povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Mariji Pikić, a za mušku Mladenu Sovilju.

Luka Grbić je dobitnik nagrade za debitantsku ulogu, za ulogu u filmu „Južni vetar“.   

Srđan Žika Todorović dobitnik je nagrade "Milorad Mandić Manda", koja se dodeljuje za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u celokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

- Velika mi je čast što sam primio ovu nagradu. Moj doprinos da se još jednom podsetimo Mande koji je bio glumčina, ne komičar. Bili smo na klasi četiri godine, delili smo dobro i zlo i za njega me vezuju neizbrisive uloge – rekao je Todorović.   

O nagradama na festivalu u Nišu odlučivao je tročlani žiri koji su činili Ana Sofrenović, Tihomir Stanić i Bojana Maljević.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak