Vučić sa Kifom: Srbija neće prihvatiti rešenje za Kosovo koje bi bilo ponižavajuće

Danas 31.08.2018 11:00
Vučić sa Kifom: Srbija neće prihvatiti rešenje za Kosovo koje bi bilo ponižavajuće


Srbija nikad neće prihvatiti rešenje za Kosovo koje bi bilo ponižavajuće za državu i narod, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Denisom KifomSagovornici su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovorali o stanju dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Velike Britanije, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija, ističe se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak