U subotu startuje kružna autobuska linija 51A/B

Radio 021 30.08.2018 22:14
U subotu startuje kružna autobuska linija 51A/B


Gradsko saobraćajno preduzeće u subotu, 1. septembra će sa početkom primene zimskog reda vožnje uvesti novu kružnu liniju 51A/B Železnička stanica-Veternik-Sajlovo-Železnička stanica.Ova linija se uvodi kako bi se spojili Sajlovo i Veternik i istovremeno obezbedili stanovnicima ovih delova grada dodatni polasci ka Novom Sadu. Linija je rezultat analiza koje je GSP ranije uradio, a nakon zahteva građana Veternika da im se omoguće dodatni polasci i bolje povezivanje sa drugim lokacijama u gradu, kao što su Gradsko groblje, Detelinara, Železnička stanica i tako dalje.

Iz GSP su najavili i da će cena pojedinačne karte na liniji 51 A/B iznositi 110 dinara za sva putovanja koja prelaze granicu gradske i prve zone, dok je za putovanja unutar zone (bez prelaska granice zone) 65 dinara. U slučaju kružne vožnje koja više puta prelazi granicu zone, a da se pritom ne započinje novi krug (Železnička stanica), cena karte iznosi 110 dinara.

Autobusi u Smeru 51A od Železničke stanice ka Veterniku će se kretati trasom: Železnička stanica - Bulevar oslobođenja - Futoška – Futoški put – Novosadski put – Kralja Petra I – Svetozara Miletića - Vojvode Putnika - Vojvode Bojovića - Školska - Braće Tokin – Omladinska – Novosadski put – Kralja Petra I – Donje Sajlovo – Rumenački put – Rumenačka – Bulevar Jaše Tomića – Železnička stanica.

Autobusi u Smeru 51B od Železničke stanice ka Sajlovu će se kretati trasom: Železnička stanica – Bulevar Jaše Tomića – Rumenačka – Rumenački put – Donje Sajlovo - Kralja Petra I - Svetozara Miletića – Vojvode Putnika – Vojvode Bojovića - Školska – Braće Tokin – Omladinska – Novosadski put - Futoški put – Futoška ulica – Bulevar oslobođenja - Železnička stanica.

Od 1. septembra u Veterniku će doći do trajne promene trase kretanja linije broj 52 Novi Sad-Veternik. 

Umesto Ulicom Mihajla Pupina, autobusi na liniji 52 saobraćaće Školskom, zatim Ulicom braće Tokin i Omladinskom ulicom, odakle će nastavljati redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase postavljena su dva autobuska stajališta u Ulici braće Tokin i Omladinskoj ulici.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak