Janković: Najopasnija ideja; Đurić: On je etnički inženjer

B92 30.08.2018 21:11
Janković: Najopasnija ideja; Đurić: On je etnički inženjer


PSG i Građanski blok 381 saopštili da su planovi za razgraničenje s Albancima i promene granica na Balkanu najopasnija ideja koja se čula od devedesetih godina."(Ti) planovi su nastavak politike krvi, suza i tla, koja ljudima sa ovih prostora nikad nije donela dobro. Vučić, Šešelj, Dačić, Tači i Haradinaj neće moći da kažu da nisu znali šta rade i biće odgovorni ako se istorija koju su pravili Milošević, Tuđman i Izetbegović ponovi", kazao je predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković.

U saopštenju se navodi i da u multietničkim i multikonfesionalnim zemljama kakve su sve na Balkanu samo koncept građanske države omogućava život bez stalnog etničkog konflikta.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odbacio je kritike Pokreta slobodnih građana (PSG) o razgraničenju, ističući da Srbija pokušava na miran i održiv način da reši probleme na Kosovu i Metohiji.

Đurić je u pisanoj izjavi ocenio da predsednik PSG Saša Janković hoće da "ostavi Srbiju bez severa Kosova i Metohije, a možda i drugih delova njene teritorije" i nazvao ga "etničkim inženjerom".

"Podsetiću ga da to jeste naše tlo, a bogami je i mnogo nevinih i dobrih ljudi, naših sunarodnika, za njega stradalo i prolilo krv. Nastojanja Srbije da probleme na Kosovu i Metohiji reši na miran, održiv i pre svega kompromisan način su sušta suprotnost politici etničkog inženjeringa, ona su upravo pokušaj da se stavi tačka na etnički inženjering kojem su Srbi u našoj južnoj pokrajini bili izloženi ne samo u protekle dve decenije već i u proteklim vekovima", naveo je Đurić.

PSG i Građanski blok 381 saopštili su ranije danas da su planovi za "razraničenje sa Albancima" i promene granica na Balkanu "najopasnija ideja koja se u Srbiji čula od devedesetih godina".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak