Šest dana agonije mladića pretučenog u Sutomoru: Stefan se ne budi iz kome

Blic 29.08.2018 22:29
Šest dana agonije mladića pretučenog u Sutomoru: Stefan se ne budi iz kome


Stefan Novoselac (19) iz Rume, koga je u Sutomoru prošlog četvrtka pretukao vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, i dalje je u komi.- Stanje mu je nepromenjeno. Rekli su mi da su Stefanu prestali da daju sedative da bi se probudio. Još se, međutim, nije probudio - rekao je za "Blic" Stefanov stric Đuro Novoselac, koji je u stalnom kontaktu sa bratom Nikolom i snahom Slavicom.

Njih dvoje su stalno pored sina, a Nikola je, odmah po saznanju da je Stefan pretučen i teško povređen, doputovao iz Holandije gde je bio na službenom putu.

Stefana je trebalo da transportuju u Srbiju, u Beograd na lečenje, međutim to se neće još dogoditi jer je u teškom stanju i ne sme da se Stefan za sada neće biti transportovan u Srbiju, u Beograd na lečenje, jer ne sme da se pomera.

- U ovom trenutku transport je nemoguć i veoma rizičan - napomenuo je stric povređenog mladića.

U Glavnoj ulici u Rumi, gde porodica Novoselac živi i ima kafić koji je otac nedavno preveo na Stefana takođe imaju samo reči hvale za povređenog mladića.

- Stefan je sa drugarima na more otputovao 12. avgusta, a dva dana pre toga bio je na rođendanu kod komšije, prijatelja iz detinjstva. Trebalo je da se za dan, dva vrati sa mora. Rekao je da hoće da se odmori i da se neće javljati često iz Crne Gore. Niko od nas nije ni slutio da će ga nasilnik, tabadžija bez ikakvog razloga nokautirati i da će se boriti za život. To je inače bilo njegovo prvo, samostalno letovanje sa društvom u Crnoj Gori. Pre toga je sa društvom, tačnije devojkom, išao u Paraliju - rekao je ranije za “Blic” jedan Stefanov drug, koji je insistirao na anonimnosti.

Stefan Novoselac 
Stefan Novoselac

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

- Zaista je momak na mestu. Nikada nije pravio probleme niti ulazio u neke sukobe, i nije mi jasno kako je neko mogao da ga napadne bez ikakvog razloga. Samo se pitam šta je u tom trenutku mislio taj siledžija - naveo je Stefanov drug.

Novoselca i njegovog druga Dejana Grujičića bez ikakvog povoda u četvrtak ujutro u Sutomoru napao je Baranin Petar Vojvodić.

Mladići su udarali u boksersku krušku, Vojvodić im je prišao, udarao Grujičića u glavu i polomio mu donju vilicu. Siledžija je Novoselca udario, mladić je pao i glavom udario u beton. Dalji napada sprečila su dvojica drugova nasilnika.

Novoselac je uspeo da ustane, pa su on i Grujičić krenuli su ka smeštaju. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. Kada su stigli u sobu, zaspali su.

Grujičić je primetio da se Novoselac ne pomera, pa je alarmirao drugove koji su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti.

Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovamn i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

Njegova majka Slavica je odmah po saznanju da joj je sin napadnut i da se bori za život otputovala u Crnu Goru i bdi nad njim. Lekari ga sada drže u veštačkoj komi da se ne bi naprezao.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak