Predstava Žorisa Lakosta otvara ovogodišnji Bitef

N1info 29.08.2018 09:18
Predstava Žorisa Lakosta otvara ovogodišnji Bitef


Ovogodišnji Bitef festival održava se pod sloganom "Svet bez ljudi". Predstave koje će biti odigrane obrađuju teme savremene Evrope i sveta, kao što su rast esktremne desnice, autoritarni poreci, ksenofobija i slične.Svečano otvaranje ovogodišnjeg Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala - Bitef zakazano je za 14. septembar u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a na otvaranju će biti izvedena predstava "Svita br.3 'Evropa'" u režiji Žorisa Lakosta.

Umetnički fokus Bitefa biće na umetnosti pozorišnih instalacija, kroz koje gledaoci sami prolaze, dok će prateći program tek biti najavljen.

Ivan Medenica otkriva da će jedan njegov deo biti Filizofski teatar u kome bi trebalo da učestvuju, između ostalih, filozof Srećko Horvat i reditelj Oliver Frljić.

"Mi ne želimo da budemo u tom pogledu katastrofični, ali mislimo da umetnost kakvu je Bitef oduvek promovisao treba da nas podstiče na razmišljanje, kritičko mišljenje, i možda u nekom konačnom ishodištu i na akciju i na neku promenu stvarnosti", kaže umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak