Prosvetari najavljuju seriju štrajkova

Mondo 29.08.2018 09:07
Prosvetari najavljuju seriju štrajkova


Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u petak 31. avgusta. Razlog - zahtev za višim zaradama.Oni će tražiti od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je agenciji Beta predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Štrajk će početi u petak u 12 h ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a zatim će prošetati do Vlade Srbije i zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Janković je kazala da je taj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te da će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.

Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Janković je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.

Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak