Počinju veliki radovi na Banovom brdu

Mondo 29.08.2018 08:59
Počinju veliki radovi na Banovom brdu


U sklopu rekonstrukcije gradskih ulica, danas su počeli radovi na obnovi Ulice Blagoja Parovića na Banovom brdu, koji će se odvijati u dve faze, ukupno tri meseca.Radovi se izvode na delu od Požeške do Žarkovačke, na ukupnoj dužini od jednog kilometra, a vrednost investicije je 26,5 miliona dinara.

Ulica Blagoja Parovića jedna od najvažnijih i promentih ulica na Čukarici, koja povezuje Košutnjak s centrom opštine Čukarica i njom prolaze dve linije gradskog prevoza - 23 i 53.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će prva faza, u kojoj će se raditi oko 600 metara, od raskrsnice sa Požeškom do Trešnjevke, biti završena do 25 septembra.

U drugoj fazi očekuju se obimniji radovi, gde će na oko 400 metara biti rađena obnova vodovoda i kanalizacije od Trešnjevke do Žarkovačke.

Druga faza radova trajaće dva meseca.

"Tako da ćemo za ukupno tri meseca završiti kilometar ulice, biće zamenjena kanalizacija, vodovod", rekao je Vesić.

Radove izvodi "Beograd put", koji će izvršiti kompletnu zamenu nosećeg i habajućeg sloja asfalta, delimičnu zamenu kolovozne konstrukcije i delimičnu zamenu ivičnjaka, uz popravku trotoara.

"Za nas je važno da se što više ulica rekonstruiše. Imamo plan po kome želimo da u narednih deset godina postignemo ono što je nedostajalo, jer u poslednjih desetak godina ulice nisu rađene kako treba i u skladu sa svim standardima", rekao je Vesić.

Istakao je da se sada svaka ulica radi tako što Institut za puteve ili neki drugi nadležni organi procene kakvo će biti opterećenje, i u skladu sa svim standardima, pa će i dugo trajati.

"Ne radimo samo ulice u centru, već u celom gradu, ravnomerno smo sve raspodelili", podvukao je on.

Predsednik opštine Srđan Kolarić naveo je da je u prethodnom periodu više pažnje posvećeno rubnim delovima Čukarice, jer je stanje ulica u tim delovima bilo lošije.

Ovog leta, dodao je, radile su se ulice u centru opštine, pa je obnovljena Radnička ulica, kod Ade Ciganlije, Ulica Žarka Vukovića na Banovom brdu, a privode se kraju radovi u Ace Joksimovića u Žarkovu.

IZMENE U GRADSKOM PREVOZU ZBOG RADOVA

Zbog radova, tokom narednih mesec dana vozila na linijama 23, 53, ADA1 i E2, između raskrsnica Požeška i Blagoja Parovića i kretace se izmenjenom trasom.

Tako će, ka Vidikovcu ići Požeškom, Đorđa Ognjanovića, Žarkovačka, Blagoja Parovića i dalje redovnom trasom, a ka centru grada Blagoja Parovica, Žarkovačka, Đorđa Ognjanovića, Požeška i dalje redovnom trasom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak