Nakon skoro 100 godina, Klinika za ORL dočekala kompletnu rekonstrukciju

Radio 021 28.08.2018 20:52
Nakon skoro 100 godina, Klinika za ORL dočekala kompletnu rekonstrukciju


Klinika za uho, grlo i nos Kliničkog centra Vojvodine, nakon 92 godine skoro nikakvog ulaganja, se rekonstruiše.Obnova klinike u kojoj se godišnje leči više od 100.000 građana odvija se u nekoliko faza kako bi i dalje moglo da se radi sa pacijentima. Po završetku celokupne rekonstrukcije i nove fasade, biće nabavljena nova oprema, zamenjeni stolovi, kreveti i ostalo.
 
Pomoćnica direktora KCV zadužena za zdravstvo dr Edita Stokić poručila je tokom obilaska radova, da je Poliklinika nedavno dobila novu opremu za ORL pacijente, što je značajno kad se uzme u obzir činjenica da se mesečno obavi oko 3.800 specijalističkih ORL pregleda.
 
"Godišnje se oko pola miliona pacijenata leči u Kliničkom centru Vojvodine, a koliko je ova klinika značajna govori podatak da se više od četvrtine tih pacijenata leči na Klinici za ORL", navela je dr Stokić.
 
Za rekonstrukciju Klinike za ORL Pokrajinska vlada izdvojila je 16 miliona dinara. Objekat površine oko 1.200 kvadrata dobiće nove zidove i podove, nove toalete, kao i kanalizaciju i elektroinstalacije, poručio je sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.
 
"Očekujemo da će do 23. oktobra radovi biti završeni. Osim toga, za nepune dve godine smo obnovili više od 50 odsto dijagnostičkih aparata kojima se zaposleni služe svakog dana, a svaki od njih bio je star više od 30 godina. Sledeće godine će biti završene i nove dijagnostičke stanice. Trenutno se rekonstruiše i Klinika za ortopediju, koju smo zatekli pokrivenu linoleumom ispod kog nije bilo ništa - praktično nije imala pod, a između spratova nije postojalo ništa osim grede, daske i trske. Imamo mnogo problema u zdravstvenom sistemu, ali nećemo na ovome stati", naveo je Gojković.
 
Dodao je da će uskoro početi rekonstrukcija Klinike za abdominalnu hirurgiju, te da se završava tender za radove na Klinici za sudsku medicinu. 
 
"Počinjemo izradu projekta za novu prijemnu ambulantu za pacijente, na ulazu iz Hajduk Veljkove ulice, radi se projekat za Kliniku za interne bolesti, a završavamo i zgradu infektivne klinike. Sigurno najveći poduhvat biće nam rekonstrukcija kompletne Poliklinike, koju će finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Gotov projekat očekujemo ove godine, a početak radova naredne godine", najavio je sekretar za zdravstvo.
 
Poliklinika, inače, zauzima oko 10.000 kvadrata.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak