Seksualni predator iz Mionice pronađen mrtav u zatvoru: Pola života proveo na robiji zbog 7 silovanja

Telegraf 28.08.2018 08:58
Seksualni predator iz Mionice pronađen mrtav u zatvoru: Pola života proveo na robiji zbog 7 silovanja


Nakon izlaska iz zatvora 2016. godine pokušao je da siluje devojčicuLazar Stevanović (69) iz sela Brežđe kod Mionice, višestruki silovatelj koji je pola života proveo na robiji, umro je u Specijalnoj bolnici u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Kako Srpski telegraf saznaje, Stevanović je bio u požarevačkoj Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog pokušaja zlostavljanja maloletnice, a telo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- Stevanović je iz Zabele prevezen u Beograd. Zatečen je mrtav u krevetu, a prema prvim informacijama, nije imao povreda po telu. Istraga o ovom slučaju je u toku - kaže naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, Stevanović je više puta hapšen i osuđivan je zbog sedam silovanja, a na meti su mu bile žene, devojke, ali i maloletnice.

- On je u februaru 2016. izašao iz zatvora, u kojem je proveo 10 godina zbog silovanja. Živeo je kao beskućnik jer ga je sin izbacio iz kuće u strahu za svoje dve maloletne ćerke. Samo sedam meseci kasnije, Stevanović je ponovo završio iza rešetaka. On je tad u centru Valjeva pokušao da siluje učenicu valjevske gimnazije rodom iz Mionice koja je tad imala 16 godina - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, monstrum je devojčici rekao da je prijatelj njenog oca i da treba nešto da joj preda, pa ju je namamio u podrum zgrade.

- Kad su ušli u podrum, Stevanović je maloletnici među grudi gurnuo novčanicu od 100 dinara i pokušao da je zagrli. Devojčica je brzo odreagovala, odgurnula manijaka i počela da vrišti. Nasilnik je pobegao, ali ga je policija ubrzo identifikovala i privela. On se tad navodno teretio za još jedno silovanje u Valjevu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Lazar Stevanović je, dok je bio u zatvoru, sinu prepisao kuću u Valjevu, a u isto vreme ostao je i bez supruge, koja je podnela zahtev za razvod braka.

- Kad je izašao s robije, sin mu nije dozvolio da se vrati kući, pa je Stevanović boravio u šupi u istom dvorištu. Međutim, sin ga je ponovo prijavljivao policiji iz straha od požara, jer je nasilnik često ložio vatru - navodi naš sagovornik.

Kako dodaje, Stevanović je praktično živeo na ulici, pa je bio korisnik valjevskog Centra za socijalni rad.

Stevanović, koji je svojevremeno radio kao kondukter, policiji i pravosuđu poznat je i po nasilničkom ponašanju i sitnim krađama. Koliko je bio beskrupulozan, govori i to što je jednom prilikom nakon izlaska iz pritvora na putu do kuće napastvovao ženu, pa je odmah vraćen iza rešetaka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak