Vulin: Razgraničenje-posledica ratova koje Srbi nisu tražili

Novosti 28.08.2018 08:27
Vulin: Razgraničenje-posledica ratova koje Srbi nisu tražili


Da li je razgraničenje Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva izazvalo rat ili mir? Gde je Ešdaunu bila ta pamet tokom devedesetih kada su razbijali SFRJ, ili 2008. kada su priznavali Kosovo?, upitao je VulinRazgraničenje je posledica ratova koje Srbi nisu tražili, a ne njihov uzrok, izjavio je u ponedeljak ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom izjave bivšeg visokog predstavnika za BiH, Pedija Ešdauna da su priče o promenama granica Srbije i Kosova "veoma, veoma opasne".

"Da li je razgraničenje Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva izazvalo rat ili mir? Gde je Ešdaunu bila ta pamet tokom devedesetih kada su razbijali SFRJ, ili 2008. kada su priznavali Kosovo? Da li njegovo protivljenje razgraničenju znači da se kaje što je pred kamerama na Kosovu davao savete teroristima iz OVK kako da se bore protiv Srba i da probaju da otcepe Kosovo i promene granice?", upitao je Vulin.

"Razgraničenje sa velikom Albanijom nije uzrok ratova na Balkanu već je posledica NATO agresije na SR Jugoslaviju, etničkog čišćenja Srba na Kosovu i Metohiji i priznavanja Kosova 2008. Uzrok promena granica su ratovi koje Srbi nisu ni poveli ni tražili, a ne mir koji predsednik Vučić i Srbija pokušavaju da sačuvaju za buduće generacije", istakao je ministar Vulin u saopštenju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak