Oni su NAJVEĆI MONSTRUMI U Srbiji

Blic 27.08.2018 10:22
Oni su NAJVEĆI MONSTRUMI U Srbiji


Ubice osuđene za neke od najstravičnijih zločina koje Srbija pamti provešće u zatvoru 40 godina, što predstavlja i maksimalnu kaznu u našoj zemlji za krivična dela koja su počinili.Ubio i silovao trogodišnju devojčicu - Osuđen na 40 godina, negirao krivicu

Vladica Rajković 
Vladica Rajković

Vladica Rajković je u julu prošle godine u selu Vratarnica kraj Zaječara odveo Anđelinu Stefanović (3) sa proslave rođendana ćerke svog rođenog brata Perice. Odveo ju je na livadu kraj puta gde ju je, kako je pokazala istraga, najpre silovao, a zatim ubio udarcima kamenom u glavu. Policiji je rekao da je devojčicu voleo i da je ona volela njega.

Penzioner mučki ubio tinejdžerku - Osuđen na 40 godina, priznao krivicu

Penzioner Čedomir Đurić (66) iz Salaša ubio je u nastupu ljubomore Draganu Ćirić (18) iz istog mesta, učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole u Zaječaru. Obdukcija je pokazala da je Đurić tukao i davio devojku, a onda joj sipao u usta sonu kiselinu. Zločin je priznao tek nakon što su mu predočeni mnogobrojni dokazi.

Ubica Tijane Jurić - Osuđen na 40 godina, priznao krivicu

Dragan Đurić
Dragan Đurić

Na najstrašniji način završena je drama koja je Srbiju i region držala u neizvesnosti 13 dana. Tijana Jurić, tinejdžerka koja je nestala u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, pronađena je mrtva. Ovaj nezapamćen zločin počinio je Dragan Đurić (34) iz Surčina, radnik u mesari.

Ljubavnik majke ubio malu Katarinu - Osuđen na 40 godina, nije priznao krivicu

Trogodišnja Katarina Janković iz Beograda životom je platila monstruozno iživljavanje ljubavnika svoje majke Ane Filipović (26). Od povreda koje joj je prilikom silovanja naneo Mališa Jevtović (31) devojčica je umrla 17. jula 2005. Jevtović je osuđen na 40, a Filipovićeva na 37 godina zatvora.

Silovao, pa ubio tinejdžerku - Osuđen na 40 godina, negirao krivicu

Darko Kostić
Darko Kostić

Ivana Podraščić (14) nestala je 29. jula 2014. kada se uputila ka Kanarevom brdu. Porodica je nestanak prijavila 9. avgusta pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti. Telo devojčice nađeno je u dvorištu kuće koju je njen ubica iznajmljivao u Rakovici. Bili su prijatelji na Fejsbuku, a ubica Darko Kostić ju je prvo silovao, pa davio i na kraju ubio.

19 puta izbo devojčicu u Batajnici- Osuđen na 40 godina, negirao krivicu

Tamaru Ivanović (13) zverski je ubio Dragan Nikolić Čombe (52) u blizini železničke stanice Šangaj u Batajnici. Kobne večeri videla je čoveka kako leži na zemlji i odlučila da mu pomogne, a on je na njenu dobrotu uzvratio krvavim pirom koji je šokirao Srbiju - nožem ju je izbo 19 puta u srce i leđa.

Silovao pa ubio devojčicu (8) - Nije dočekao kraj suđenja, umro u ćeliji

Mladen Ogulinac, silovatelj povratnik, najpre je silovao a zatim zverski ubio Mariju Jovanović (8), devojčicu iz komšiluka. Zločin se dogodio 2010. Zbog pretnji da će se ubiti, prebačen je iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu 2. avgusta 2010. Umro je u ćeliji.

Ubio dečaka i ujaka, pa njihova tela bacio u Dunav - Osuđen na lečenje, priznao krivicu

Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) ubio je Danijel Jakupek (36) u njihovoj kući u Novim Banovcima 2007. godine. Jakupek je nakon ubistva delove tela bacio u Dunav. Osuđen je na lečenje u zatvorskoj bolnici.

Jača kampanja za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić, najavio je da sa redakcijom "Blica" pokreće još jaču kampanju za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i bremenitih žena.

Jurić je predlog izmene zakona predao Narodnoj skupštini pre više od godinu dana, ali kako ništa nije učinjeno po tom pitanju prikupio je čak 160.000 potpisa podrške, a država i dalje ćuti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak