Korak po korak: Kako do karijere iz snova?

Lepota i zdravlje 26.08.2018 11:34
Korak po korak: Kako do karijere iz snova?


Kako biste našli posao iz snova i bili baš uspešni, potrebno je da se ponašate i da radite stvari koje će vas izdvojiti i zbog kojih ćete u očima drugih biti sposobna dama pred kojom je karijera kakva se samo poželeti može. Žene koje su već osetile slatki ukus uspeha, podelile su ostalima savete kako da i one krenu tom stazom.Prvo morate privući pažnju, a onda učiniti da vas ljudi zapamte. Ne treba da budete napadni, ali morate u svakom trenutku biti spremni za najrazličitije situacije, ili učiniti da tako deluje, čak i kad se za nešto niste dobro pripremili. Nije loše da tokom sastanka držite olovku, jer je dokazano da to privlači pažnju, ili da sve o čemuj pričate ujedno predstavlje i slikom – crtajući po tabli.

Zatim, nemojte se plašiti izlaska iz svoje sigurne zone. Jer, što se više budete izlagali situacijama drugačijim od onih na koje ste navikli, postajaćete sigurniji i sposobniji za rešavanje najrazličitijih situacija. Budite spremni na eksperimente: uradite nešto što nije vaš deo posla, ali tako ćete steći novo znanje, praksu i imati veštinu više (nikad se ne zna kad će vam tako nešto zatrebati!)

Takođe, jako je važno da ne reagujete burno, ako stvari ne idu po planu. Greške će se uvek dešavati – jer, ko radi taj i greši, zato je važno da naučite da u u tim prilikama ostanete hladne glave.

Nemojte ulepšavati krivicu kad nešto pogrešite. Bolje je da priznate grešku. Dokazano je da to kod šefova ima mnogo bolju prođu.

Takođe, ponekad je dobro da se osamite. Kad vas od količine posla ili bilo kog drugog izvora stresa uhvati panika, ne bi bilo loše da pronađete neki svoj skriveni kutak i da tu malo “ćutite sami sa sobom”.

Bitan je i pozitivan duh, jer kad dobru energiju prenosite na tim  sa kojim radite, svi ćete biti zadovoljniji i produktivniji, a šefovi će imati utisak da ste u stanju da dobrom voljom rešite svaki problem.

Saveti plus: ne pričajte šefu svoje privatne probleme, budite doterani (jer je važno kakav spoljašnji utisak ostavljate) i vodite računa šta šerujete na društvenim mrežama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak