Nova BMW-ova mašina iz snova

Mondo 26.08.2018 06:19
Nova BMW-ova mašina iz snova


Iako je u poslednjim fazama testiranja, poznato je kako će izgledati omiljeni BMW-ov dvosedBavarski proizvođač je predstavio zvanične fotografije nove generacije roudstera – Z4.

Ovaj sportski kabriolet se odlikuje dugom haubom, kratkim prepustima i niskim centrom gravitacije i trenutno je u završnoj fazi testiranja u BMW test centru na jugu Francuske.

Upravo je završena fazu u kojoj je ispitivana dinamičnost vožnj, što je dovelo do najvažnijih zaključaka o performansama novog modela, koga pored pravog roudster dizajna, karakterišu i prave sportske vozačke osovine.

Probe su vršene na top modelu BMW Z4 M40i, koga karakterišu nov, snažan redni motor sa 6 cilindara snage 340 KS i 450Nm, koji uparen sa 8-stepenom automatikom ubrzava na "stotke" za 4,6 sekundi.

Pored moćnog agregata, tu je i spušteno sportsko oslanjanje sa elektronski kontrolisanim amortizerima, M aluminijumskim točkovima od 19 inča, M sportskim sistemom kočenja i elektronski kontrolisanim zaključavanjem diferencijala. Jednom "rečju" – pravi predstavnik BMW M Performance porodice.

Kupcima će biti na raspolaganju i dva slabija agregata od 4 cilindra snage 150 i 265 konja.

Novi "BMW Z4" stiže kraje godine u prodaju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak