'Filmski susreti' u Nišu, Radošu Bajiću nagrada 'Pavle Vuisić'

RTS 26.08.2018 06:02
'Filmski susreti' u Nišu, Radošu Bajiću nagrada 'Pavle Vuisić'


U Nišu večeras počinju 53. „Filmski susreti“. Na svečanom otvaranju ovog jedinstvenog festivala posvećenog glumcima, na letnjoj pozornici u Tvrđavi ključevi grada biće, po tradiciji, predati predsednici žirija - ove godine to je glumica Ana Sofrenović.Glumci, kojima je ovaj jedinstveni festival posvećen, stigli su u Niš i posle prijema u Gradskoj kući uputiće se na Tvrđavu, gde će na Letnjoj pozornici, po tradiciji, festival i zvanično biti otvoren. Tokom šest festivalskih večeri u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova, među kojima četiri premijere – jedna svetska, jedna srpska i dve niške.

Festival otvara film Južni vetar, priča o beogradskom podzemlju sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, u kome je jednu od svojih poslednjih rola ostvario Nebojša Glogovac, inače prošlogodišnji laureat festivala.

Glumačka ostvarenja vrednovaće tročlani žiri čija je predsednica ove godine glumica Ana Sofrenović.

Pre prve projekcije biće uručena nagrada „Pavle Vuisić“, naše najveće glumačko priznanje koje dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos glumi. Ovogodišnji laureat je glumac Radoš Bajić.             

„Imao sam tu čast i mislim da sam danas jedan od retkih koji je glumio u istim kadrovima, u istim sekvencama sa zbilja gromadom glumačkom, sa velikanom Pavlom Vuisićem. Sticajem životnih okolnosti, 40 godina posle evo danas ću dobiti svakako najveće priznanje koje čovek koji se bavi filmskim poslom, jedan glumac može dobiti“, istakao je Bajić. 

Festival će trajati do 31. avgusta kada će biti i svečana dodela festivalskih nagrada gran-pri Naisa i Car Konstantin i Carica Teodora za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak