'Karneval brodova' – i na vodi i na kopnu

Blic 25.08.2018 11:56
'Karneval brodova' – i na vodi i na kopnu


Tradicionalni 14. Beogradski karneval brodova biće održan danas, a na šetalištu Sava Promenada, u okviru Belgrade Waterfront-a, plovila će se kretati na relaciji od Brankovog mosta do mosta Gazela.Cilj ovog veselog događaja je da se na atraktivan i zanimljiv način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

Početak programa planiran je za 16.30 časova, a revijalni defile povorke čamaca i brodova za 18 časova.

Karneval brodova 
Karneval brodova

Na rečnoj manifestaciji učestvovaće plovila svih beogradskih marina, a posetioci će imati prilike da uživaju i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali, u okviru kojeg će nastupiti Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i dečiji hor "Čarolija".

Muzički program upotpuniće i drugi nastupi, medju kojima su Mikser bend, gitarski trio "Balkanske žice" i grupa "The Bestbeat - Beatles tribute band".

Svečano nagradjivanje najlepše dekorisanih plovila i večernji vatromet učiniće veče još lepšim, a pravoj porodičnoj zabavi doprineće i radionice zabavno-edukativnog karaktera, gusarski kutak, ulični izvodjači, madjioničari, akrobate, ljudi na štulama i brojna druga dešavanja.

U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde će posetioci imati prilike da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Ove godine, na karnevalu će učestvovati i udruženje gradjana "Zvezda", koje će izložiti svoje ručno radjene predmete, a sav prihod od prodaje ići će u svrhe zbrinjavanja mladih bez roditeljskog staranja, saopštili su organizatori.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak