Filmski festival na Novom naselju od 6. do 9. septembra

RTV 25.08.2018 11:40
Filmski festival na Novom naselju od 6. do 9. septembra


Četvrti po redu "21114 - Film fest" na Novom naselju, održaće se od 6. do 9. septembra na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada. Pored bogatog filmskog programa, kao i radionica, ovogodišnji festival trajaće jedan dan duže i imati jedan bioskop na otvorenom više.Organizatori podsećaju da je konkurs za prijavu kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova na četvrtom "21114 - Film festu" otvoren do 27. avgusta u ponoć. Svi zainteresovani autori, mogu poslati svoje dokumentarne i igrane filmove (čije trajanje ne prelazi 30 minuta, a nastali su u periodu jula 2016. do avgusta 2018. godine) na adresu: 21114filmfest@gmail.com.

Autorski filmovi koji budu izabrani od strane selektora festivala, ulaze u konkurenciju za specijalnu "Nagradu publike" ovogodišnjeg izdanja "21114 - Film festa".

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana. Građani su tako imali prilike da u najvećem delu Novog Sada posmatraju najaktuelnija filmska ostvarenja domaće kinematografije, kao i nekoliko međunarodnih filmskih festivala, a sve u cilju višegodišnje inicijative da ovaj Novo naselje dobije Kulturni centar, navode organizatori.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, kao i dugogodišnjih prijatelja festivala.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak