Ilić u "novoj desnici", neće sa Đilasom

RTV 25.08.2018 11:34
Ilić u "novoj desnici", neće sa Đilasom


Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je za sredinu septembra pojavu "potpuno nove desnice" na političkoj sceni Srbije, čiji deo ce biti i njegova stranka."Rukovodstvo te organizacije biće potpuno novo, dok ću ja i jedan broj veoma umnih ljudi, poput Matije Bećkovića, Amfilohija Radovića, Atanasija Jevtića i drugih, biti u savetodavnom delu te nove organizacije", rekao je Ilić za Danas.

On je rekao da neće pristupiti Savezu za Srbiju Dragana Đilasa, jer, kaže, "neće da troši energiju na neke bezvezne priče" i da "učestvuje u rehabilitaciji Demokratske stranke.

Mihajlovićeva Iliću: Kako vas nije sramota

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da najava povratka Ilića u politiku jasno pokazuje za kakve se ideje i koje ljude zalaže srpska opozicija.

"Kako Velimira Ilića nije sramota da posle doktoriranja kraduckanja, nakon silnog druženja sa ljudima s one strane zakona, naručivanja kupovine 'onog vozila što ima onu ruku pa skuplja, da bilo šta govori o putevima? Zar stvarno misli da su građani zaboravili šta je sve radio? Posle potopa koji je ostavio, građevinarstvo i naše kompanije još ne mogu da se oporave od posledica politike Ilića i njegovog naslednika Milutina Mrkonjića", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kao veoma zanimljivo je istakla to što Ilić, sada i kao novopečeni "savetnik nekakve srpske desnice" nema zamerke samo na ono što je radio "levičar Mrkonjić".

"Ćuti Velimir Ilić o Mrkonjićevom auto-putu koji se raspao i pre nego je pušten u saobraćaj. A kako i da bude pušten kad je povezivao dve njive. Zbog njih dvojice država je izgubila i puteve i investitore i nova radna mesta, ali zato je njima bilo jako dobro", kaže Mihajlović i dodaje:

"Zato, hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić što takvi ljudi nikad više neće biti deo vlade. Čast njihovim godinama, ali najpoštenije bi bilo da Ilić i Mrkonjić ućute i vrate se tamo gde su kao ministri i provodili najviše vremena, a to nisu gradilišta i zgrada vlade, već kafane".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak