Palma ponovo delio po 3.000, u redu od pet ujutru

B92 25.08.2018 06:54
Palma ponovo delio po 3.000, u redu od pet ujutru


Dragan Marković Palma upriličio je prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, nezaposlene, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.On je prijem upriličio zajedno sa gradonačelnikom Jagodine Ratkom Stevanovićem i saradnicima.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

"Reč je o tradicionalnom prijemu za građane, koga organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo poorodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno", objasnio je Marković novinraima.

On je dodao da je danas "za pomoć došlo oko 2.100 građana" i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare, "a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana".

Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlene da se tamo jave, dodao je Marković i precizirao da su to fabrike italijanskih kompanija: "Aunde", "Turi", "Konfesione" i domaća fabrika "Jela".

Fabrike italijanskih kompanija su udvostručile broj zaposlenih u poslednjih nekoliko godina, dodao je Marković i napomenuo da ima "porodica, a i danas ovde na prijemu, koje imaju po četvoro dece, ali ne žele da rade u privatnim preduzećima, hoće državni posao".

Marković je istakao da na prijemu nema građana koji se žale na infrastrukturu, "mi smo to rešili i ne možemo da shvatimo da neke opštine i gradovi u 21. veku to nisu rešile".

On je istakao da se u "Jagodini borba protiv bele kuge ne vodi savetima, već konkretno, imamo najnižu cenu vrtića, učenici ne plaćaju prevoz, trudnice i porodilje mesečno dobijaju po 12.000 dinara..."

Zahvaljujući ovakvoj politici Jagodina na poslednjem popisu ima 400 porodica više a broj đaka u školama je u konstantnom porastu... Pare obezbeđujemo tako što odbornici Skupštine grada ne primaju plate i dnevnice, takođe članovi Izvršnog veća, upravnih odbora... i mesečno uštedimo i do 10.000.000 dinara.

Marković je do kraja godine najavio još dva prijema građana, istakavši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve prijeme, i najavio potpisivanje ugovora sa kineskim partnerom o izgradnji jedne fabrike, u oblasti poljoprivrede. 

Ovom fabrikom uveo bi se red, eliminisali nakupci i prekupci koji zarađuju na seljakovoj muci i znoju, istakao je Marković. 

Stari i bolesni, koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine. 

U parku isprede zgrade Gradske skupštine razni građani, stari, majke sa decom su se počeli skupljati još oko pet sati jutros, rekli su Tanjugu ljudi iz skupštinskog obezbeđenja. 

Palma ponovo delio po 3.000, u redu od pet ujutru

Palma ponovo delio po 3.000, u redu od pet ujutru

Palma ponovo delio po 3.000, u redu od pet ujutru

Na glavnom ulazu u zgradu, uz skupštinsko obezbeđenje, red su pravili pripadnici policije u uniformama. 

Dežurala je i ekipa lekara Službe hitne pomoći i saobraćajna policija. 

Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara a tako je i po hodnicima zgrade.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak