Stiže investitor iz Koreje i elektronske učionice

Mondo 24.08.2018 08:26
Stiže investitor iz Koreje i elektronske učionice


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas dolazak jednog velikog investitora i svetski poznate kompanije iz Koreje, te da je sa njima koncipiran program "elektonske učionice."Vučić je na pitanja novinara rekao da jedna takva učionica košta oko 200.000 evra, da je plan da se napravi 500 takvih učionica širom Srbije i da smo spremni da to platimo, jer se time obezbeđuje napredak zemlje.

Smatra da je potrebno da učimo i radimo, da se pokazalo da nam je potrebno dulano obrazovanje, da je prošle godine privreda tražila 17.000, ove godine 75.000 radnika, a da će se doći i do brojke od 150.000 traženih radnika sa dualnim obrazovanjem.

Naveo je i da će Srbija za godinu dve morati da uvozi radnu snagu, da će to imati pozitivnog uticaja da se makar malopopravi demografska slika, ali je naveo i da bi deo stanovništva iz Republike Srpske mogao da dođe ovde, što opet povlači da će tamo biti manje stanovnika, te se zato mora i dalje raditi na ekonomskom jačanju RS.

Dodao je i da smo stigli prosek plata u BiH, a da ćemo ih za par mesci i prestići, dok su penzije već sada veće.

Vučić je rekao da ga, međutim, brinu globalna ekonomska i politička kretanja, uključujući ovo "što se događa Trampu", te prognozira "vruću jesen" u Evropi, kojoj, inače, slede parlamentarni izbori.

Sve to, kaže, imaće implikacije i na nas, te je potrebno da naš "mali brod" sprovodimo do sigurne vode i mirne luke i da povećavamo svoju šansu u budućnosti.

On je, na konstataciju novinara da je na skupu slavista rekao da živimo po formuli "sve u 140 karaktera, te da nam je potrebno "novo prosvetiteljstvo", a da se polemika premijerke Ane Brnabić i Vuka Jeremića upravo odvija na Twitteru, rekao da svako bira svoj način komunikacije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak