Festival uličnih svirača dovodi svetske muzičke atrakcije u Novi Sad

B92 23.08.2018 23:04
Festival uličnih svirača dovodi svetske muzičke atrakcije u Novi Sad


Francuski bend "The Wackids", koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od glavnih izvođača ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača - Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.Kako zvuče Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Aerosmith i Nirvana na malo drugačijim instrumentima, odnosno Helou Kiti bubnjevima te malenim dečijim plastičnim gitarama i klavijaturama, imaće priliku da provere svi ljubitelji dobre svirke.

Iz Italije dolazi "Bandakadabra", limeni duvački orkestar obogaćen bubnjevima, koji je na uspešan i veoma šarmantan način obogatio klasičan zvuk ovakvih sastava modernim pristupom i aranžmanima punim humora i interakcije sa publikom. Osim njih, sa "Čizme" stižu još i još čovek-orkestar Mark di Giuseppe, majstor usne harmonike i bit-boksa Moses Concas i elektro DJ i performer Zero Electro.

Bandakadabra, limena atrakcija iz Italije 
Bandakadabra, limena atrakcija iz Italije

Projekat "Pinocchio joins the orchestra in the S.TR.E.E.T" na pozornici u Petrovaradinu izvodi 40 učesnika hora i orkestra veoma raznovrsnih konvencionalnih, ali i originalnih instrumenata, pravljenih od recikliranih i odbačenih materijala. Muzika koja nastaje u okviru ovog projekta bazira se na elementima dečije pesme kombinovane sa klasičnom i etno muzikom.

Osim njih, u Gradiću će nastupiti i drugi inostrani izvođači ulične umetnosti, prvenstveno muzičari, iz Italije, Portugala i Velike Britanije, uz bogat program domaćih i regionalnih umetnika, kao i filmove, pozorišne predstave, performanse i izložbe.

Čovek orkestar - Mark-di-Giuseppe 
Čovek orkestar - Mark-di-Giuseppe

Podsetimo, Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak