Pravda za Mariju, Milicu i deda Svetu: Stojan Nikolov uskoro pred sudom

Telegraf 23.08.2018 06:32
Pravda za Mariju, Milicu i deda Svetu: Stojan Nikolov uskoro pred sudom


Nišlija Stojan Nikolov (30) je 1. aprila ove godine u Knjaževačkoj ulici "opel astrom" usmrtio biciklistu Svetislava Tonića (82), Milicu Petrović (27) i njenu rođenu sestru Mariju (24)Nišlija Stojan Nikolov za koji dan naći će se pred sudom jer je Više javno tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 

Kako je utvrđeno tokom istrage, a što je i sam Nikolov priznao, neposredno pre nesreće bio je u kafani gde je pio, što je prema nalazu veštaka i dovelo do saobraćajne nesreće jer je ustanovljeno da nije bilo kvara na vozilu. Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna od čak 12 godina zatvora s obzirom na to da je usmrtio troje i to u alkoholisanom stanju.

Istragom je ustanovljeno da je Nikolov Knjaževačkom ulicom gde je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara na čas, vozio 85, te da je prešao u suprotnu kolovoznu traku, a prilikom naglog manevra u nameri da se vrati u desnu, najpre udario biciklistu, a zatim se zaleteo na autobusko stajalište gde su se nalazile nesrećne sestre i odbacio ih u radnju sa keramikom.

Uviđajem i saobraćajnim veštačenjem utvrđeno je da je bahati vozač biciklistu udario otpozadi, bacio ga na prednji deo vozila usled čega je došlo do rascepa grudne aorte i srčane kese i preloma vratnog i grudnog dela kičmenog stuba, nakon čega ga je odbacio na ulicu što je dovelo do preloma rebara, ruku i nogu, pa je nesrećni čovek stradao na licu mesta. Nastavio je kretanje i naneo stravične povrede devojkama od kojih je Milica preminula tri sata nakon nesreće, dok je njena sestra podlegla dva dana kasnije.

Utvrđeno je da je Nikolov u krvi imao 1.98 promila alkohola što ga je, prema oceni veštaka, činilo nesposobnim da bezbedno upravlja vozilom.

- Bio sam u kafani sa drugom Dušanom Živanovićem, popio sam dve čašice viljamovke i naručio litar vina i litar kisele vode. Nisam sve popio, ali se od izlaska iz kafane dok se nisam probudio u bolnici ničeg ne sećam – kazao je pred tužilaštvom Stojanov istakavši da 12 godina radi kao profesionalni vozač.

DRUGAR KUCKAO PORUKE, NIJE VIDEO NESREĆU

Veštaci su prihvatili mogućnost da je imao amneziju i zbog teških povreda opasnih po život koje je zadobio u nezgodi. Živanović je pred istražnim organima branio prijatelja ističući da mu nije izgledao pijan.

- Međutim, kada smo krenuli, dva puta sam mu govorio da zastane da kupim cigarete, ali on nije reagovao, izgledao je izgubljeno. Ne znam kako je došlo do udesa, jer sam kucao poruke kada je došlo do udara. Video sam Stojana kako leži bez svesti na prednjem sedištu i krvari iz nosa i jednog gospodina na trotoaru, davao je znake života... Bicikl je bio desetak metara dalje – posvedočio je mladić.

IZA REŠETAKA ZBOG UZNEMIRENJA JAVNOSTI

Nikolov je nakon izlaska iz bolnice prebačen u pritvor gde se i dalje nalazi. Tužilaštvo je zatražilo da bude zadržan iza rešetaka i tokom suđenja s obzirom da postoji opasnost od bekstva jer osim srpskog ima i bugarsko državljanstvo i pasoš ove države, zbog propisane kazne, ali i zato što bi njegov izlazak na slobodu doveo do uznemirenja javnosti. Ovo iz razloga, kako ističe tužilaštvo, što je do nezgode došlo u veoma prometnoj ulici na šta ukazuje broj stradalih, gde ima prodajnih objekata, gde ima dosta ljudi, pa je na taj način doveo u opasnost veliki broj ljudi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak