U nedelju promena vremena, pad temperature za 7 do 10 stepeni

Politika 23.08.2018 05:56
U nedelju promena vremena, pad temperature za 7 do 10 stepeni


Do nedelje će u Srbiji biti toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama između 30 i 34 stepena, a zatim će uslediti promena, praćena pljuskovima i pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature za sedam do deset stepeni.Tako će u ponedeljak i utorak maksimalne temperature, umesto 30 do 34, biti između 22 i 25 stepeni.

Nakon toga, sledi blagi porast temperature, na 24 do 27 stepeni, kaže za Tanjug meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović.

„Do nedelje će se zadržati ovakvo vreme, kao od početka avgusta, toplo sa maksimalnim temperaturama od 30 do 34 stepena, uz retku pojava pljuskova i grmljavine”, rekao je on.

U nedelju sledi promena, pa će već sredinom dana, a možda i pre podne, na krajnjem severozapadu, a do uveče i tokom noći i u ostalim krajevima doći do naoblačenja sa pljuskovima i grmljavinom koje će, kaže, biti jače izraženo.

„Uz pojačan severozapadni vetar i pad temperature koja bi se u ponedeljak i utorak osetila kao značajan pad temperature - od sedam do deset stepeni. To znači, umesto 30 do 34, biće možda između 22 i 25 stepeni”, dodao je Todorović.

Zatim sledi blagi porast temperature, maksimalne će biti 24 do 27 stepeni, ali se ne vraćamo na vrednosti iznad 30 stepeni, pa će vreme biti umereno toplo i prijatno.

Zahlađenje će nam doneti ciklon sa Atlantika, a talas hladnijeg vazduha do nas stiže preko Zapadne Evrope i Alpa i preko Hrvatske i Mađarske, naveo je Todorović. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak