Још четворо преминулих од грознице Западног Нила

Politika 22.08.2018 19:29
Још четворо преминулих од грознице Западног Нила


етворо људи је умрло од грознице Западног Нила у последњих недељу дана, те се број умрлих од почетка године повећао на 15, саопштио је Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут”.Од грознице Западног Нила, болести коју преносе заражени комарци, до сада је оболело 159 пацијената.

Највише оболелих је у Београду (78), Јужнобачком (29), Јужнобанатском округу (26), Западнобачком (6), Подунавском (6), Сремском (4), Средњебанатском (3), Браничевском (3), Севернобанатском (2), Колубарском (1), Мачванском (1).

Грозница западног Нила први пут је регистрована у Србији 2012. године. Од тада до 2017. године пријављено је 574 случаја грознице Западног Нила, а умрла је 61 особа, наведено је на сајту Батута.

Грозница Западног Нила је сезонско обољење и највише се јавља у периоду највеће активности комараца. Искуства су показала да се први оболели углавном јави у другој половини јула, а да се највише оболелих пријављује током августа.

У Европској унији током ове године регистрован је 273 случаја оболевања од грознице Западног Нила и то у Италији, Грчкој, Мађарској, Румунији, Француској, Хрватској, док је девет пацијената умрло.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak