Održan "Serb Fest" u Čikagu

RTS 22.08.2018 12:23
Održan "Serb Fest" u Čikagu


Tradicionalni srpski festival "Serb Fest" koji se već 28 godina održava u Čikagu na imanju Sabornog hrama Svetog Vaskrsenja Hrostovog na Srpskoj ulici i ove godine zabeležio je veliku posećenost. "Serb Fest" je trajao tri dana, a bilo je zabave za sve uzraste.Tradicionalni srpski festival "Serb Fest" koji se već 28 godina održava u Čikagu na imanju Sabornog hrama Svetog Vaskrsenja Hrostovog na Srpskoj ulici i ove godine zabeležio je veliku posećenost. "Serb Fest" je trajao tri dana, a bilo je zabave za sve uzraste.

Najmlađi su svoje mesto našli u prostoru koji su činili tobogan, veliki slajder za spustanje, razne igrice i mini zološki vrt. Stariji su zadovoljstvo našli u dobroj muzici, igri narodnih kola, hrani i piću.              

Serb Fest pored Srba iz raznih delova Amerike posećuju i ljudi drugih nacionalnosti, Španci, Rusi, Amerikanci, Poljaci i drugi.              

Realizaciju festivala pomogao je veliki broj volontera i sponzora. Jedan od sponzora bila je kompanija Lav Imports koja se bavi distribucijom srpskih pića po celoj Americi i redovno podržavaju ovaj, a i mnoge druge festivale. Nastupalo je nekoliko orkestara narodne muzike, tamburaši, folklor a posebnu pažnju privukao je domaći rok bend Rock Yunion koji je prvi put nastupao na ovom festivalu.                

Predsednik Serb Fest, Jelena Stojaković kaže da je zadovoljna ovogodišnjom posetom naše dijaspore gde je prvenstveno bitna promocija srpske kulture, običaja i tradicije, a sve to upotpunjeno druženjem.                

Treće večeri festivala, nakon muzičkog programa i nagradne igre organiztori Serb Fest pripremili su prijatno iznenađenje dugogodišnjoj članici Kola srpskih sestara Anki Govedarici. Svi prisutni pevali su rođendansku pesmu povodom Ankinog 95. rođendana. Anka Govedarica se nakon toga zahvalila i održala dirljiv govor.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak