Ciklon koji stiže oduvaće leto, temperatura drastično pada

B92 22.08.2018 11:32
Ciklon koji stiže oduvaće leto, temperatura drastično pada


Za vikend se očekuje pogoršanje vremena, a novi podaci pokazuju da će pad temperature biti drastičniji nego što je najavljeno.U ponedeljak 20 stepeni. "Prethodno je procenjeno da će temperatura pasti za nekih sedam stepeni, ali svežiji podaci pokazuju da će razlika ipak biti i više od 10 stepeni Celzijusa u odnosu na sadašnjih 32-33 stepena, te nas očekuju temperature oko 20. podeoka", rekao je za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Ciklon koji dolazi sa Jadrana doneće zahlađenje u celom regionu, a u Srbiji će prvo pogoditi severoozapad zemlje, i to u nedelju uveče. Naoblačenje, pljuskovi i grmljavina do ponedeljka ujutru zahvatiće i ostatak Srbije.

"Ovo pogoršanje vremena bukvalno će oduvati leto iz Srbije, ali još nije sigurno koliko će tačno dana trajati. Sve zavisi od putanje kojom će se kretati ciklon, a za sada podaci još uvek variraju. Trebalo bi da bude prolaznog karaktera", rekao je Đurić, i napomenuo da na lokalnom nivou može biti obilnih padavina.

Nakon što prođe nestabilniji period, krajem avgusta i početkom septembra biće oko 25 stepeni, te još nije vreme da se oprostimo sa letom, zaključuje meteorolog.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak