Nušićijada u malom na beogradskom Dorćol placu

Gloria 21.08.2018 15:44
Nušićijada u malom na beogradskom Dorćol placu


Nedelju dana uoči početka tradicionalne Nušićijade u Ivanjici, sinoć je u beogradskom Dorćol placu održana Nušićijada u malom.Festival organizuje grupa kojai sebe zove “prognanim Nušićevcima”, odnosno članovi udruženja KudeS, na čiju je inicijativu Nušićijada u Ivanici obnovljena pre 10 godina.

Kako članovi udruženja KudeS  više ne učestvuju na manifestaciji u Ivanjici, na Beogradskom Dorćol placu sinoć je organizovan festival pod istim imenom i sa programom sličnim kao i na prethodnim Nušićijadama.

Iz udruženja KudeS kažu da je manifestacija organizovana za “istinske Nušićevce”, a među kojima su se našli i Petar Božović, Tihomir Stanić, Minja Bogavac, Zoran Kesić, Petar Arbutina i mnogi drugi.

Publika je mogla da uživa u koncertu kvarteta Wonder strings, Jazz jam kvinteta i Kafanskog orkestra, pogleda fragmete drame “Naši dani” Radoslava Milenkovića i dokumentarni film o festivalu “Nepodobni film”.

U okviru Nušićijadeu malom izložene su i karikature na kojima je prikazan Branislav Nušić i izložba “Karikature naših života” Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak