Станари из Доситејеве још на улици, Град "притиска" инвеститора

Дневник 21.08.2018 13:49
Станари из Доситејеве још на улици, Град "притиска" инвеститора


Станари из Доситејеве улице у Новом Саду, чији су станови урушени због радова инвеститора на суседној парцели, састали су се данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем с којим је договорено да Град настави да инсистира да им инвеститор што пре нађе одговарајући привремени смештај."Инвеститор је својим незаконитим деловањем, без дозволе и упркос забранама, довео до тога да људи остану без крова над главом и мој савет станарима је да што пре ангажују адвокате како би им штета била надокнађена, као и да се дође до трајног решења њиховог проблема", рекао је Вучевић после састанка.

Станари су задовољни што су наишли на отворена врата код градских власти и нови састанак је заказан за четвртак, 23.августа. Међутим, напомињу да и даље не знају где ће провести наредну ноћ и одбијају даљи разговор са представницом инвеститора, Добрилом Кнежевић.

"Власник, Милорад Живковић, није се удостојио да дође и са нама разговара него шаље особу која је јуче рекла да је техничко лице. Она нас већ шест дана лаже и ништа не предузима, нуде нам неке бараке што ми не прихватамо. Град има слободних станова и ми желимо да нам они на неки начин помогну и пронађу нам смештај", каже за Танјуг представник станара Драган Митровић.

Градоначелник Вучевић, напомиње да је наложио Центру за социјални рад да утврди ко од станара испуњава услове хза социјалну помоћ, како би им на законит начин помогли, а да ће грађевинска инспекција данас поново бити на терену ради процене у којим се становима ипак може живети, а за остале тражити од Стамбене задруге "Астра план" да им обезбеде смештај.

Директор задруге Милорад Живковић је у телефонској изјави за Танјуг рекао да би већ у току дана требало да им буде омогућен приступ градилишту како би почели са санацијом и тврди да ће у најкраћем року станарима изградити порушене зидове, а у вези са привременим смештајем каже да су им захтеви нереални, али да настављају са тражењем решења.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak