Razmatra se vraćanje obaveznog vojnog roka

Mondo 21.08.2018 13:14
Razmatra se vraćanje obaveznog vojnog roka


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest meseci.On je rekao da će to zavisiti od analiza i procena Ministarstva odbrane i raspoloživih finansijskih sredstava.

Vučić je u izjavi novinarima na aerodromu u Batajnici, gde je prisustvovao prijemu remontovanih MIG-ova 29, objasnio da se razmatra uvođenje vojne obaveze od tri ili šest meseci za muškarce, koji bi potom imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

"Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas", podvukao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

"Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KIM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno", rekao je Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak