Vučić o migovima 29: Skoro zaplakao kad sam ih video i čuo

B92 21.08.2018 12:29
Vučić o migovima 29: Skoro zaplakao kad sam ih video i čuo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Aerodromu u Batajnici svečanom prijemu dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije.Tom prilikom rekao da je "skoro zaplakao" kada ih je video.

"Prvi put smo videli snažna krila Srbije, prva dva, primljena danas u operativnu upotrebu, koje smo dobili iz Rusije. Na još šest MIG-ova 29 rade srpski i ruski stručnjaci i po prvi put ćemo na paradi izaći sa osam MIG-ova 29, a imamo mi i tri MIG-a 21", rekao je predsednik Vučić u batajjnici.

"Ja sam skoro zaplakao kada sam ih video i čuo, ne znam kako vi?", istakao je on i dodao da je njegova želja da MIG-ovi ponesu imena "naših junaka koji su branili zemlju opd NATO agresije, da nose imena - Milenka Pavlovića, Živote Đurića, Zorana Radosavljevića..."

Prema njegovim rečima danas imamo tri 29-ke, imaćemo šest za dva meseca. "Imaćemo devet. Najmanje osam će leteti početkom novembra na velikom mitingu koji organizujemo. Time pokazujemo koliko je Srbija ojačala i napredovala", kazao je Vučić i dodao da u roku od 12 - 14 meseci dobijamo i najbolje borbene helikoptere.

"To je potpuno druga vojska, potpuno promenjena krvna slika našeg ratnog vazduhoplovstva. Imao još jedan aranžaman ali neću sada da kažem, da iznenadimo naše vojnike", rekao je Vučić i zahvalio Putinu i ruskim stručnjacima koji su radili sa našima na remontu "migova".

Prema njegovim rečima, problem je u nedostatku ljudi koji bi leteli na trenažnim letovima. Zbog toga, kako kaže, u planu je da se ozbiljno radi na tome, da se povećaju plate zaposlenima u vojsci, poboljša školstvo za buduće pripadnike Vojske, grade stambene jedinice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak