Blago prirode: Glina u službi zdravlja

Kurir 19.08.2018 22:05
Blago prirode: Glina u službi zdravlja


Glina ima veliku moć apsorpcije, ona upija, drenira i izbacuje nečistoće iz tela.Njeno delovanje je antitoksično, povećava odbrambenu moć organizma, "oživljava" ćelije i snabdeva ih vitalnom energijom, ubrzava proces zarastanja rana, čisti kožu, poboljšava apsorpciju hrane, uspostavlja ravnotežu flore u crevima i "evakuiše" toksične materije koje su štetne za zdravlje.

Kako se glina koristi?

Glina se pije, pomešana sa vodom ili za spoljnu upotrebu (najčešće u vidu maski, kupki i obloga). Priprema se u staklenoj čaši, a meša drvenom kašikom. U pola čaše dodajte jednu malu kašiku gline. Ostavite da odstoji 2-3 sata (može i duže). Ujutro na prazan stomak promešajte tečnost i popijte. Pijte samo vodu (naročito na početku), sačekajte da glina padne na dno čaše. U toku ove kure glinom, potrebno je povećati unos vode čime se ubrzava proces odstranjivanja štetnih materija iz organizma. Konzumiranje gline ne bi smelo da traje duže od tri sedmice. 

Dejstvo gline je izuzetno jako, aktivno, telo mora da reaguje na nju, pa se nekada može učiniti da se stanje pogoršava umesto obratno. Ipak, neophodno je posavetovati se sa lekarom pre odluke o upotrebi gline u cilju lečenja. (Oprez se posebno preporučuje ukoliko imate visok krvni pritisak, patite od astme ili alergija).


Kupka

U toplu vodu za kupanje dodajte glinu u prahu. Ostanite u kadi oko 30 minuta. Da bi ravnomerno delovala na čitavo telo, namažite celo telo glinom i ostavite je dok ne počne da se suši. Zatim je potrebno da uklonite i najmanji trag gline sa kože (dužim tuširanjem mlakom vodom). Ova kupka opušta, oslobađa od toksina i doprinosi lepoti kože. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak