12 istina o tome šta znači biti mama

Mondo 18.08.2018 22:05
12 istina o tome šta znači biti mama


Svaka mama će se složiti!Oskarovka Šarliz Teron ima dvoje dece, a evo 12 situacija u kojima će se pronaći svaka mama!

Glumica Šarliz Teron odgaja dvoje usvojene dece, sina Džeksona (6) i kćerku Ogast (2), povremeno joj pomaže njena majka, ali nema dadilje i o klincima brine sama. Tokom godina, više puta je govorila o majčinstvu i tome šta joj ono znači, a "Hafington post" je prikupio najbolje.

Ovo je njenih 12 izjava o majčinstvu!

1. Kada dobiješ dete, bude teško. Nekada mi je bilo toliko teško, da sam mislila da neću uspeti.

2. Svaki dan je izgledao isto, a dok obavljaš sve te stvari, moraš da ostaneš pravo ljudsko biće jer si neophodna tom malom ljudskom biću, koje zavisi od tebe.

3. Kuća mi je u haosu. Šljokice su svuda!

4. Deca su mi pomogla da budem manje anksiozna. Inače sam opsesivno-kompulsivna, a zbog njih dvoje to sam jednostavno batalila. Postoje prostorije u našoj kući u koje ne ulazim!

5. Mrzim Instagram majčinstvo. Mrzim ceo taj svet u kojem merimo kako izgleda mama u bikiniju dva sata posle porođaja. Sve izgleda super kada mu staviš filtere…

6. Moja mama mi je dala dragocene savete. Bez nje ne bih mogla. Nekad stvarno poludim, naročito dok vozim a njih dvoje divljaju na zadnjem sedištu, ali onda mi mama kaže - to će proći.

7. Drugi roditelji umeju da budu grozni. Ne mogu da prebrojim sve situacije u kojima su me ljudi užasno osudili zbog načina na koji odgajam svoju decu.

8. Roditeljstvo je teško. Ali ne dozvolite da vas iko, ikada ubedi da bi trebalo da se stidite načina na koji ga doživljavate.

9. Ja sam jedinče, i nikada nisam znala koliko je divno imati braću i sestre. Koliko se njih dvoje vole, gledati to, to je najlepša stvar na svetu.

10. Čekala sam trenutak kada sam bila spremna da postanem mama. Kada sam ugledala svoje prvo dete, pomislila sam - pa da, eto ga. Kao da sam znala ko je čitavog života.

11. Odgajanje dece nije nešto što se gleda kroz ružičaste naočare. Prljavo je!

12. Hoću da budem primer za svoju decu. Hoću da moja deca odrastaju uz mamu koju je imala vrline, mane, greške i uspehe, i da znaju da je njihova mama živela autentičan život.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak