Dan žalosti u Italiji, državna sahrana stradalih

Blic 18.08.2018 10:11
Dan žalosti u Italiji, državna sahrana stradalih


U Italiji će danas biti održana državna sahrana većine stradalih prilikom urušavanja mosta u Đenovi, a danas je proglašen i Nacionalni dan žalostiPrema zvaničnim podacima, u nesreći je stradala 41 osoba, 15 je povređeno, a tužilaštvo smatra da bi broj poginulih mogao da bude i veći za još 10 do 20 osoba

Kako je objavila agencija ANSA, ti podaci još uvek nisu zvanični, samo su vatrogasci potvrdili da su pronašli tela devetogodišnje devojčice i njenih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.

Vatrogasci su na Tviteru potvrdili pronalazak smrskanog automobila.

Kako se navodi, prve sahrane održane su u petak, uoči zvanične sahrane na kojoj će parastos voditi kardinal Anđelo Banjasko.

Međutim, mnogi ožalošćeni odbijaju da učestvuju na državnoj sahrani, ističući potrebu da njihovi stradali budu sahranjeni na privatnoj sahrani.

Gradonačelnik Đenove Klemente Mastela u petak je naredio zatvaranje mosta koji je dizajnirao isti arhitekta kao i most koji se srušio, uz obrazloženje da je bolje za korisnike mosta "da imaju neugodnost nego problem".

Potraga za nestalima u toku

Tri dana nakon smrtonosne nesreće, bageri raščišćavaju ruševine mosta u Đenovi, u potrazi za ljudima koji se i dalje vode kao nestali.

Potraga je danas ušla u novu fazu, kada je teška mehanizacija uklonila veliki vertikalni dio mosta, čisteći novo područje za potragu, prenosi agencija AP.

Spasioci se provlače kroz tone čelika, betona i smrskanih vozila, koja su pala sa visine od 45 metara, kada je most iznenada pao tokom jakih padavina u utorak. 

Zvaničnici tvrde da je potvrđena pogibija 41 osoba, a 15 je povređeno. 

Tužioci kažu da je nestalo između 10 do 20 ljudi i očekuju veći broj žrtava. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak