Bogdanović: Spreman sam za reprezentaciju, najvažniji su mečevi sa Izraelcima

Novosti 18.08.2018 09:01
Bogdanović: Spreman sam za reprezentaciju, najvažniji su mečevi sa Izraelcima


Koliko sam gledao, nama su najbitniji dueli sa Izraelom. S njima ćemo da se "koljemo" za prolaz. Ako dobijemo pomenuta dva meča, moraće ta selekcija koja bude izabrana da izgura taj duel u novembru, kaže BogdanVREME čekanja se isplatilo. Bogdan Bogdanović, zbog priprema za nastupajuću sezonu, nije mogao da se pojavi na NBA kampu "Košarka bez granica" prva dva dana, ali je zato danassa bivšim saigračem u Fenerbahčeu, dugogodišnjim u reprezentaciji Srbije i budućim u dresu Sakramenta, Nemanjom Bjelicom, bio prvi na terenima SC "Žarkovo". Dečaci i devojčice nisu krili oduševljenje što su mogli da se upoznaju i upijaju znanje i zavete od dva nova srpska "kralja", naslednike Divca i Stojakovića.

- Radimo u Beogradu. Najčešće smo na treningu Bjelica i ja, ali ima još igrača koji dolaze, od momaka iz Fenera, uz sve koji rade individualno. Nalazimo se i treniramo - sa osmehom kaže Bogdanović.

Odmah je otklonio dilemu da li će u septembru biti s nacionalnim timom.

- Tu sam, spreman sam. Ako me pozovu - uz osmeh je dodao Bogdan, koga sa drugovima iz reprezentacije tokom trećeg "prozora" FIBA očekuju dueli sa Grčkom i Estonijom.

- Koliko sam gledao, nama su najbitniji dueli sa Izraelom. S njima ćemo da se "koljemo" za prolaz. Ako dobijemo pomenuta dva meča, moraće ta selekcija koja bude izabrana da izgura taj duel u novembru. Žao mi je što je u novembru neću moći da igram... Voleo bih da budem tu, ali... - pokazao je Bogdan koliko mu je, kao uvek, stalo da obuče dres Srbije.

Stalo mu je i nekim novim klincima prenese svoja isustva, ne samo iz NBA, već Evrope i reprezentacije, zbog čega je početkom leta organizovao i svoj drugi kamp. Sada je osetio i atmosferu "Košarke bez granica"...

- Ovde su najbolji klinci iz Evrope. Kamp je stvarno dobro organizovan. Veliki je broj zvezda, veliki broj igrača. Vidim da ovi klinci uživaju.

Uživa i Bogdan u Sakramentu, koji je selektirao ekipu sposobnu da za koju godinu uđe na listu ozbiljnih kandidata za visok plasman. Lejkersi su bili ipak koncentrisani na sadašnjost. Angažovali su Lebrona Džejmsa, pa se čini da konkurencija u Zapadnoj konferenciji nikad nije bila jača.

- Svi su na Zapadu, jer je tamo lepo vreme - opet se Bogdan našalio. - Biće naporno. Gradimo ekipu i važno je da ostanemo što duže u zacrtanom kosturu. Bićemo bolji kako vreme prolazi.

Asistent generalnog menadžera Kingsa Predrag Stojaković je rekao da ne očekuje ništa od tima još dve-tri sezone.

- Peđa je realniji. Ne mogu ja da kažem nešto tipa nebitna sezona, jer nikada nisam razmišljao tako. U SAD zacrtaš ciljeve i naučiš kako da napreduješ tokom sezone. Napraviš plan za pet utakmica, da dobiješ dve ili tri u gostima, pa kod kuće da pobediš što više...

Iza Bogdana je odlična debitantska sezona u NBA, pa se s razlogom očekuje da sledeće napravi bar još jedan iskorak...

- Prošle sezone smo imali raspodeljene uloge na ravne časti, po dvadesetak minuta dok se formirala ekipa. Ove će od početka biti podeljene uloge, pa očekujem drugačiju ulogu. Kad to kažem, pre svega mislim na daleko više odgovornosti, što znači više minuta. Možda i više na poziciji plejmejkera, o čemu sam pričao sa trenerom, jer voli da me vidi na tom mestu. Ali nije toliko važna pozicija u timu, već uloga, kakav si, da li vodiš ekipu - pojasnio je Bogdanović. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak