Urušila se kuća u Dositejevoj, stanari krive investitora

RTS 18.08.2018 08:45
Urušila se kuća u Dositejevoj, stanari krive investitora


Nekoliko porodica u Dositejevoj ulici broj 11 u Novom Sadu iseljeno je iz svojih stanova, jer su zidovi kuće u kojoj žive počeli da se urušavaju. Stanari u hotelu, traži se trajno rešenje za njihov smeštaj.Krivac je, tvrde stanari, investitor, firma "Astra plan", koja priprema teren za gradnju stambene zgrade pored njih.

"Gledali smo kako se zidovi odvajaju, nameštaj je padao, bilo je strašno, ali na sreću niko nije povređen", kažu stanari i navode da je sve to posledica neodgovornog investitora koji nije saslušao njihove sugestije da su temelju plitki i da ih on svojim radovima potkopava.

Najugroženiji su ljudi iz šest stanova, odnosno trinaestoro stanara, zbog čega je gradska vlast odmah reagovala, te su na teren izašle komunalne službe i inspekcija, ali i policija.

Član gradskog veća za komunalne delatnosti u Novom Sadu Vladimir Stojković kaže da prema prvim saznanjima "Astra plan" nema ni građevinsku dozvolu.

"To je ono protiv čega se borimo u Novom Sadu, ali i u celoj Srbiji. Nećemo dozvoliti nelegalnu gradnju, ma ko da je investitor i moraće da snose posledice za ovo što se desilo", istakao je Stojković.

Predstavnica firme "Astra plan" rekla je za Tanjug da njihovom podizvođaču nisu dozvolili grube zemljane radove, već je trebalo samo da obezbede i ograde gradilište.

Navodi i da je u toku postupak izdavanja građevinske dozvole, da su stanari u hotelu i da traže trajno rešenje za njihov smeštaj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak