Mihajlović: Napadi na Vučića - otpor uvođenju reda u državi

N1info 17.08.2018 19:58
Mihajlović: Napadi na Vučića - otpor uvođenju reda u državi


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da svi napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog rešavanja kosovskog pitanja predstavljaju otpor uređenju Srbije."Svi napadi na predsednika Vučića zbog rešavanja pitanja Kosova koji dolaze od takozvane opozicije, dela nevladnog sektora i pojedinih navijačkih grupa, ali i pojedinaca iz Srpske pravoslavne crkve ne predstavljaju ništa drugo nego otpor uređenju Srbije i uvođenju reda", rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju.

Ona je rekla da je Vučić dobio mandat od većine građana za rešavanje teških političkih pitanja, među kojima je pitanje postizanja sporazuma o Kosovu i jer je to, kako je navela, "jedini put opstanka Srbije".

"Deca koju rađamo treba da stasaju u boljoj Srbiji koja će znati svoje granice. U Srbiji u kojoj će se radom, sposobnostima i tehnološkim znanjima pobeđivati, a ne zveckanjem oružja. Zato je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio naše poverenje, da se razvijamo, a ne da ratujemo", rekla je Mihajlović.

Ministarka je pozvala opozicione lidere da se izvine građanima Srbije "što su ekonomiju doveli do bankrota" i zbog politike koja je dovela do toga "da je Kosovo danas tako daleko od Srbije".

Mihajlović je uputila i poruku delu Srpske pravoslavne crkve koji se protivi Vučićevim odlukama da "dobro znaju da napadi na Vučića smanjuju mogućnost da Srba uopšte bude na ovim prostorima".

"Kome ćete služiti u crkvama? Napadima samo nanosite štetu Srbiji, koja ne samo da treba da opstane već treba da se razvija", navela je Mihajlović.

Ona je pitala i predstavnike nevladinog sektora "da li je moguće da su njihovi ekonomski interesi jači od onoga kako žive Srbi na Kosovu".

"Izgrađeno 200 kilometara novih auto-puteva"

Mihajlović je kazala i da je u Srbiji u prethodnih nekoliko godina izgrađeno 200 kilometara novih auto-puteva, što je doprinelo "najbrže rastućem protoku saobraćaja u odnosu na druge zemlje regiona".

"Do kraja godine imaćemo 20 miliona više vozila kroz Srbiju nego pre par godina i to je glavni razlog za gužve na našim putevima", kazala je Mihajlović.

Dodala je da je u julu kroz Srbiju prošlo 562.000 vozila više nego prošle godine u isto vreme, te da očekuje da do kraja 2018. kroz zemlju prođe 53 miliona vozila.

"Ulaganjem u infrastrukturu vratili smo saobraćaj sa drugih koridora na Koridor 10 i na to sam posebno ponosna. Srbija je najbrža i najkraća ruta, sa novim i kvalitetnijim putevima i ne treba da čudi što smo od početka godine do jula imali 6,06 miliona vozila kroz našu zemlju", rekla je ona.

Podsetila je da je na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenut i završen projekat proširenja graničnog prelaza Batrovci, za šta je u budžetu izdvojeno 665 miliona dinara i najavila radove na graničnom prelazu Horgoš.

"Pored proširenja terminala za teretna vozila izgrađeno je šest novih saobraćajnica za putnička vozila i autobuse, osvetljenje terminala, nova parking mesta za teretna vozila i neophodna tehnička i elektronska oprema. Spremni smo i da pokrenemo radove na proširenju graničnog prelaza Horgoš o čemu se dogovaramo sa Upravom carina i Graničnom policijom", kazala je Mihajlović.

Ona je istakla i da na gužve i veliko čekanje na granicama utiču detaljne kontrole hrvatskih i mađarskih graničnih službi zbog striktnih šengenskih procedura i migranata, kao i da je sa mađarskom stranom dogovoreno da autobusi na redovnim linijama i kamioni koji prevoze lako kvarljivu robu imaju prioritet u slučaju gužvi, a da se vreme rada manjih graničkih prelaza produži. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak