Đukić Dejanović: Vučić i Dačić vode apsolutno jedinstvenu politiku

Novosti 17.08.2018 10:55
Đukić Dejanović: Vučić i Dačić vode apsolutno jedinstvenu politiku


Tu nema mimoilaženja kada su u pitanju državni interes, mir, bezbednost, a posebno spoljna politika, kazala je za televiziju Prva Slavica Đukić DejanovićMinistarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da lideri stranaka vladajuće koalicije, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić vode "apsolutno jedinstvenu" državnu politiku.

"Tu nema mimoilaženja kada su u pitanju državni interes, mir, bezbednost, a posebno spoljna politika", kazala je za televiziju Prva Slavica Đukić Dejanović, koja je i funkcionerka SPS-a.

Upitana o spekulacijama da će možda SPS izaći iz Vlade Srbije, Slavica Đukić Dejanović je kazala da je Dačić već izneo informaciju o tome.

Dačić je nedavno za televiziju N1 kazao da je SPS ;pouzdan partner SNS, da sa Vučićem ima prijateljske odnose, da ih vezuje politika za koju se "srčano zalaže, možda više i od mnogih iz njegove partije". "Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani", rekao je Dačić za N1 zbog čega je reagovala ;funkcionerka SNS i ;potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović poručivši mu da ta izjava nije korektna i da se ne sekira i ne brine za SNS, jer u stranci ima toliko ljudi koji su stali uz Vučića i njegovu politiku po pitanju Kosova.

Upitana za komentar izjave Zorane Mihajlović, Slavica Đukić Dejanović rekla je da se nije bavila analizom tih izjava i da veruje da obe strane imaju svoje razloge za iznete tvrdnje.

"Zorana verovatno polazi od sebe i govori koliko je i sama privržena predsedniku", kazala je Slavica Đukić Dejanović.

DEJANOVIĆ: I U SPS PODELjENO O SPOMENIKU MILOŠEVIĆU

Ministarka i visoka funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da sa Mirjanom Marković, suprugom bivšeg predsednika Srbije i SRJ, nema nikakvu komunikaciju, a, što se tiče podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću, kaže da su i među socijalistima podeljena mišljenja.

Jedni smatraju da to treba uraditi odmah, a drugi da treba sačekati vreme i istorijsku ocenu:

"Sva ona pitanja koja još uvek dele građane, treba da budu ostavljena za ono vreme kada će građani jedinstveno, a na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka i istoričara, opredeliti jedan definitivni stav", rekla je Đukić Dejanović za TV Prva.

Smatra da će naredna decenija dati neke malo konkretnije odgovore nego što ih sada imamo, na sva, pa i na ovo pitanje.

"Mi smo mišljenja da u ovom trenutku ima neuporedivo značajnijih državnih pitanja kojima se bavimo, a da to pitanje, ako nešto sačeka i dobije pozitivan odgovor, neće se ništa izgubiti", podvukla je Đukić Dejanović. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak