Vučić: Amerika i Nemačka nas već razgraničili, 9. septembra plan za pokrajinu

Novosti 17.08.2018 10:49
Vučić: Amerika i Nemačka nas već razgraničili, 9. septembra plan za pokrajinu


Aleksandar Vučić istakao da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju, i da od njih samo u pojedinim delovima na Kosmetu imamo stanovništvo i ništa višePredsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su osnovni ciljevi da se na KiM očuvaju mir i stabilnost, da se zaštite državni interesi i da se osiguraju prava, bezbednost i sigurnost naših ljudi na KiM.

Ako bude sporazuma, imaćemo više nego danas, poručio je predsednik i najavio da će 9. septembra, ako sve bude u redu, biti sa Srbima na Kosovu i Metohiji.

On je zapitao može li iko danas da kaže da je sve naše kada je reč o KiM, a znamo da ne govorimo istinu.

Naveo je da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju. Od ta tri elementa, rekao je, samo u pojedinim delovima na Kosmetu imamo stanovništvo i ništa više.

Pročitajte još: Tači: Protivnici korekcije granica su političke kamikaze, nije lako suočiti se sa Vučićem


A imamo granicu koju su neki 2011 postavili na Jarinju i Brnjaku, između Srba i Srba, tj. Kosova i Srbije.

Na pitanje kakav mu je stav posle izjave kancelarke Angele Merkel da nema promene granica on je rekao da su nas i Nemačka i SAD "razgraničili" onog časa kada su 2008. godine prinali nezavisnost Kosova.

“Zato kad kažu da su protiv razgraničenja to znači da su protiv promene granica koje su uspostavili na našu štetu” rekao je Vučić i dodao da ga mnogi napadaju, pogotovu u Srbiji, upravo zato jer ne prihvata takve granice.

Pročitajte još: Vučić i Skot razgovarali o dijalogu i idejama za postizanje rešenja

On je istakao da nam Merkel nije protivnik i da ne treba da zaboravimo šta je učinila za Srbiju u vreme migrantske krize, te koliko su i nemačke investicije dorpinele tome da imamo rast od 4,4 odsto.

On se osvrnuo na činjenicu da je mnogima zasmetalo pismo gradonačelnika 10 srpskih opština sa KiM. Podsetio je da su zbog drugačijeg mišljenja tražili njegovo hapšenje, a da se Miloradu Dodiku zabrani ulazak u Srbiju, ali im smeta pismo gradonačelnika.

Ja svu energiju ulažem da dobijemo za svakog Srbina na Kim nešto, rekao je Vučić i zato, kako je primetio, i Tači kaže da mu je teško da razgovara sa njim.

Na pitanje o idejama da se očuva sever u sastavu Srbije, on je rekao da je to terotorija značajna i po veličini i po strateškom položaju, da su tu Gazivoide, Balać, i Trepča, a da su od svega važniji životi ljudi.

Ali to ne znači, da je sever Kosova važnji od kosovskog Pomoralja, rekao je Vučić i istakao: Za svakog našeg čoveka na Kim ćemo da se borimo.”

“Borim se da nešto dobijemo, za razliku od onih koji su sve izgubili”, rekao je Vučić. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak