Vreme je za promene - zaboravite ove modne mitove

Super žena 16.08.2018 18:54
Vreme je za promene - zaboravite ove modne mitove


Neki modni zakoni su nam jednostavno utuvljeni u glavu, a u stvari baš i nemaju neku podlogu - naprotiv...Mit: Određeni komadi dobro stoje samo mršavim i visokim devojkama.

Istina: Ako vam nešto ne stoji, u 99 odsto slučajeva razlog je što vam taj stil ili kroj ne odgovaraju.

Mit: Dezeni sa velikim detaljima namenjeni su krupnijim ženama, i obrnuto.

Istina: Ovaj mit se svodi na prethodni – dobar dezen je dobar dezen, bez obzira na veličinu. I da, to uključuje i horizontalne pruge!

Mit: Kol’ko para, tol’ko muzike.

Istina: Cena nije nužno pokazatelj kvaliteta – modne kompanije vam ne naplaćuju vrednost samog proizvoda, već onoliko koliko misle da ste voljni da date. Najbitnije je umeti da napravite razliku između nečega što izgleda jeftino i nečega što izgleda skupo, bez obzira na to da li su u pitanju odeća, cipele ili modni dodaci.

Mit: U središtu odevne kombinacije trebalo bi da se nađe samo jedan upečatljiv komad.

Istina: Iako je dobra ideja suprotstaviti neutralne komade onim upečatljivim, to ne znači da se morate ograničiti samo na jedan takav komad. Jednostavno ih rasporedite tako da ne izgledaju nagurano na jedno mesto. Osim ako baš ne želite da postignete takav efekat.

Mit: Struk i ženstvenu figuru najbolje ćete istaći kaišem.

Istina: Iako jeste tačno da ćete kaišem vizuelno podeliti figuru napola i istaći obline, niko ne kaže da taj efekat možete postići jedino na taj način. Mnogi odevni komadi pružaju isti efekat zahvaljujući kroju ili rasporedu boja, stvarajući optičku iluziju. Ili jednostavno skrenite pažnju na svoj struk na neki drugi način, recimo kratkom kožnom jaknom koju ste odenuli preko haljine.

Mit: Najpametnije je ulagati u klasične komade za sva vremena, a ne ono što je u trendu.

Istina: Najpametnije je ulagati u ono što vam se najviše sviđa i što ćete najviše nositi. Ni odeća klasičnih krojeva ne traje večno a, uostalom, lako ćete opet doći do nje kada vam dosadi ona u trendu.

Mit: Visoke potpetice sofisticiranije su od baletanki.

Istina: Uđite u bilo koji tržni centar i videćete da je sve isključivo pitanje stava. Tačno je da štikle menjaju držanje, ali isti efekat možete ostaviti tako što ćete zabaciti ramena unazad, podići bradu i isturiti grudni koš. A to možete i bosi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak