Aplikacije koje "jedu" bateriju vašeg pametnog telefona

Radio 021 15.08.2018 18:10
Aplikacije koje "jedu" bateriju vašeg pametnog telefona


Baterija pametnog telefona nekad se prazni brže od uobičajenog, a to je često slučaj zbog raznih aplikacija koje rade u pozadini.Uglavnom su to vrlo popularne aplikacije koje svi često koriste, ali ne morate ih obrisati da biste sačuvali bateriju. Potrebno je samo promeniti način na koji ih koristite.
 
Snapchat, na primer, opterećuje vašu bateriju, ali postoje rešenja kako ublažiti ovaj problem. U podešavanjima uključite opciju Travel i isključite praćenje lokacije. 
 
Tinder takođe prati vašu lokaciju i redovno osvežava podatke. Da biste to predupredili, isključite osvežavanje podataka u pozadini, isključite notifikacije ili koristite Tinder putem pretraživača. 
 
Aplikacije s vestima u stalnom su kontaktu s serverima i zato opterećuju bateriju. Da biste smanjili opterećenje baterije, stranice s vestima pratite u internet pretraživačima ili pratite njihove objave na Facebook-u i Twitter-u. 
 
Microsoft Outlook stalno proverava novu poštu pa bi bilo bolje da odaberete drugu aplikaciju ili da ručno proveravate nove mejlove. 
 
Facebook-ove aplikacije "jedu" bateriju, pa bi bilo pametno zameniti ih jednostavnijim izdanjima poput Facebook Lite-a ili Messenger Lite-a ili, kao u slučaju aplikacija s vestima, pratiti ih u pretraživaču.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak