Leto na Trgu galerija - koncert sastava "Kamper"

RTV 15.08.2018 17:20
Leto na Trgu galerija - koncert sastava "Kamper"


U četvrtak, 16. avgusta posetite baštu Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, kada će nastupiti muzički sastav "Kamper", u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija 2018."Kamper" je novosadski instrumentalni bend koji svoj stvaralački identitet zasniva na alternativnoj rok muzici, post-roku i gitarskom popu uz dodatak elektronskog zvuka. Autorski repertoar uključuje numere šireg dinamičkog raspona, od suptilnih, ambijentalnih deonica do furioznih i strmoglavih izleta. 

Ovom prilikom uobičajenom sastavu (Bojan Bojanić – gitara, Igor Zarol – bubnjevi i Sava Rakić – bas gitara) će se pridružiti Dimitrije Jakovljević (gitara, klavijature) koji će svojim zvukom i interpretacijom obogatiti Kamperov instrumentalni letnji kolaž.

Posetioce tokom avgusta, svakog četvrtka, očekuje zanimljiv program uz koji će, u prijatnom ambijentu muzejskog vrta Poklon zbirke Rajka Mamuzića, moći da naprave predah od letnje vreve.

O manifestaciji

Godine 2012. Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pokrenule su manifestaciju Leto u vrtu galerija, koja je Novosađanima pružila predah u prijatnom ambijentu muzejske bašte, kao i kvalitetan kulturni sadržaj. Ovogodišnjem, sedmom ciklusu programa pridružila se i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, te se od ovog leta kroz program Leta aktuelizuje još jedan atraktivni muzejski prostor Trga galerija, što je uslovilo promenu naziva manifestacije u Leto na Trgu galerija.

Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, do 30. avgusta publiku očekuje zanimljiv program ispunjen projekcijama filmova, koncertima, predavanjima i drugim vidovima kontekstualizacije i afirmisanja različitih kulturnih fenomena. Leto na Trgu galerija su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak