Teško povređena u bombaškom napadu u Zemunu: Hirurzi se bore da sačuvaju nogu španskoj misici

Blic 14.08.2018 21:12
Teško povređena u bombaškom napadu u Zemunu: Hirurzi se bore da sačuvaju nogu španskoj misici


Olac Bilbao (20), mis Marbelje, teško povređena u bombaškom napadu na svog momka Strahinju Stojanovića (28) u Zemunu, osim preloma potkolenice, ima i teške opekotine na nozi zbog čega će je operisati i plastični hirurg, saznaje "Blic"Drama nesrećne devojke počela je u noći između petka i subote, kada je oko tri sata ujutru "audi" u kom je sedela na suvozačkom mestu, odleteo u vazduh. Manekenku je detonacija odbacila gotovo 10 metara od miniranog vozila, ali je ona - pukim slučajem - uspela da preživi stravičnu eksploziju. Ipak, povrede koje je zadobila bile su izrazito teške: osim brojnih posekotina od srče, imala je i otvoreni prelom potkolenice.

Ubrzo je Hitna pomoć povređenu devojku prebacila u KBC "Zemun", gde se i dalje nalazi. Premda se, kako saznajemo, njeno stanje popravlja, težina povreda ozbiljno dovodi u pitanju nastavak karijere modela koju je devojka iz Marbelje jurila od kada je kao tinejdžerka osvojila titulu misice.

- U ovom trenutku, pacijentkinja je potpuno svesna, njeno opšte stanje je dobro. Što se povreda tiče, ona ima opekotine četvrtog stepena na nozi i težak prelom noge. Ekipa plastičnih hirurga sa Vojnomedicinske akademije posetila je danas (ponedeljak) KBC Zemun kako bi utvrdila stepen povreda i dalje lečenje. Pošto u zemunskoj bolnici ne postoji odeljenje plastične hirurgije, planira se prebacivanje misice na VMA, gde će biti obavljeni planirani zahvati - kaže naš izvor upućen u lečenje Olac Bilbao.

Četvrti stepen opekotina, koje je Olac zadobila, najteža je moguća povreda iz sfere opekotina i zahteva hitnu operaciju. Takva povreda znači potpuno ugljenisanje tkiva i praćena je izraženim oštećenjem mišića, tetiva, krvnih sudova, živaca, kostiju i zglobova. Uz takvu vrstu povrede često idu i oštećenja unutrašnjih organa, pa se može reći da će hirurzi imati težak posao u borbi da nesrećnoj devojci sačuvaju nogu.

Teško povređena u bombaškom napadu u Zemunu: Hirurzi se bore da sačuvaju nogu španskoj misici 

Podsećamo, za ovu devojku iz Marbelje rođendansko putovanje u Srbiju - 20. rođendan proslavila je 2. avgusta - umalo se kobno završilo kada je automobil njenog momka Strahinje Stojanovića (28) odleteo u vazduh u zemunskom naselju Galenika u noći između petka i subote. Manje od 24 sata ranije španska misica je, kako saznajemo, stigla u Srbiju. Olac Bilbao Gonzales odrasla je u pomenutoj španskoj luci, inače dobro poznatom letovalištu u kojem su se krili brojni balkanski kriminalci. Skrovište su u Marbelji tražili, između ostalih, i Darko Šarić, Luka Bojović, Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, kao i Željko Maksimović Maka.

Tamo je verovatno i upoznala problematičnog Stojanovića, u Srbiji pre svega poznatog kao kuma Miloša Vidakovića, kog su ubili pripadnici grupe Slobodana Šaranovića. Osim što je 2013. godine svedočio o ubistvu svog kuma, Stojanović ima bogat policijski dosije. Između ostalog, hapšen je i u januaru 2014. godine, kada je u revolveraškom obračunu sa suparničkom grupom mladića slučajno ranio operativca BIA Zorana Lj. Iako je mesec dana kasnije u njegovom "audiju" pronađen pištolj iz kog je pucano, na saslušanju je rekao da nema nikakve veze sa tom pucnjavom. Sud ga je pustio da se brani sa slobode.

Dala iskaz policiji

Olac Bilbao je, inače, još u nedelju, 24 sata nakon bombaškog napada, smogla snage da policiji ispriča detalje eksplozije koju je preživela. Ipak, ne očekuje se da će njen iskaz biti od krucijalne važnosti za istragu pokušaja ubistva. Iskaz je dao i Stojanović, ali, kako saznajemo, ni njegovo svedočenje nema neku naročitu težinu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak