4 razloga da uvrstite glinenu masku u svoju beauty rutinu

Lepota i zdravlje 13.08.2018 11:44
4 razloga da uvrstite glinenu masku u svoju beauty rutinu


Većina žena među svojim beauty proizvodima verovatno ima razne proizvode za čišćenje lica: tonik, masku za područje oko očiju i nekoliko jednokratnih maskica za lice.A imate li masku od gline?

Glinene maske postaju sve popularnije, a to se ne događa bez razloga. Naime, one značajno poboljšavaju naš ten, a svaka od njih, zavisno od sastojaka, dizajnirana je tako da nam pomogne u tretiranju nekoliko različitih problema pa nam jedna maska može pomoći s problemima poput mitesera, hidratacije ili čišćenja tena.

Upravo zato donosimo vam četiri razloga zbog kojih je dobro imati masku za lice od gline:

1. Vratiće ravnotežu vašoj koži

Ako pripadate skupini ljudi koji imaju mešovitu kožu, glinene maske biće odlične za vas. Glina može upiti ulje s površine kože a da kožu pritom ne isuši, za razliku od maski koje nisu bazirane na glini.

2. Čisti kožu na prirodan način

Žene često koriste maske od gline i jer su prirodne i nežne. One pročišćavaju, detoksikuju i čine nežni piling vašoj koži. U stanju su da uklone sitne mitisere s lica i osvežiće vašu kožu.

3. Pomažu različitim područjima lica

Glinene maske možete koristiti na celom licu odjednom ili ih možete nanositi na pojedinačne delove lica kojima treba određena nega. Možete odjednom koristiti i dve različite maske na dva različita područja lica kojima je potreban različit tretman.

4. Funkcioniše na svim vrstama kože

Glinene maske odgovaraju svim tipovima kože, od mešovite do osetljive. Glina neće iziritirati osetljiv ten ili presušiti već suvu kožu pa je stoga dobar izbor za sve.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak