Први Фестивал боја и млади украсили Штранд

Дневник 13.08.2018 10:18
Први Фестивал боја и млади украсили Штранд


Поводом Међународног дана младих јуче је на Штранду одржан први једнодневни „Фестивал боја” у организацији ОПЕНС 2019. Том приликом, сви посетиоци су добили традиционалне индијске Холи боје и њима украсили себе и своју околину.Током читаве године ОПЕНС има 47 пројеката које реализује са 42 организације што подразумева свакодневне радионице, едукације, фестивале - каже портпаролка ОПЕНС-а Ивана Милорадов и додаје да све то губи на значају уколико не постоји макар један дан за  забаву. - Верујемо да млади својим идејама, креативношћу и иновацијама сваки дан на сваки начин оним што раде, боје наш град, тако да смо одлучили да покажемо како то заиста изгледа. Поделили смо Холи индијске боје и допустили младима  да кроз игру и забаву обоје град, односно Штранд.

„Фестивал боја” је празник који је добро познат поштоваоцима Хинду културе, а њиме се слави победа доброг над лошим, лета над зимом. У овом случају, млади су и те како победили својом енергијом и идејама које свакодневно улажу како би променили свет око себе.

- Чини  ми се да оцена како је омладина у Новом Саду незаинтересована и неактивна не одговара истини. За ових више од годину дана, кроз наше програме је прошло око 75.000 младих. Не можемо да кажемо да су незаинтересовани, само је потребно пружити им шансу и време да они ту прилику препознају и да могу да се укључе у друштво и буду ти који креирају садржаје који њих занимају – истиче Милорадов.

Јучерашња  забава на Штранду  није могла да прође без музичког стејyа на којем је наступала добро позната екипа ди-џејева „Вет дримс”. Будући да се читава „шаренада” одржала уз воду, они који нису желели да своје боје прошетају градом, могли су да је сперу на плажи будући да, иако су безопасне, боје се не скидају тако лако.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak