Masakr u Albaniji, ubica uhapšen

Blic 11.08.2018 10:46
Masakr u Albaniji, ubica uhapšen


Albanska policija je saopštila da je 24-ogodišnji muškarac vatrenim oružjem ubio osam rođaka, ali razlozi nisu poznatiObjavljene su slike i snimci Albanca Ritvana Zikaja (24), osumnjičenog da je ubio osam članova svoje šire porodice.

Osumnjičeni Zikaj uhapšen je kilometrima daleko od sela Resuljaj, a na 90 kilometara južno od Tirane. Potera za ovim masovnim ubicom trajala je duže od 12 sati.

Policija je pronašla i "kalašnjikov" kojim je izvršio masakr u porodici. Kako se navodi, Zikaj bi mogao biti osuđen na doživotnu robiju.

Prilikom hapšenja bio je potpuno miran i hladnokrvan, bez trunke emocija u očima. Albanski mediji prenose da je Zikaj najverovatnije mentalno zaostao.

Kako prenose albanski mediji, on je u toku bekstva koristio društvene mreže i na njima objavio čak i poruku za premijera Edija Ramu.

- Edi Rama, možeš li da me pronađeš? - napisao je on na Fejsbuku.

Ritvan Zikaj 

Zikaj je masovno ubistvo počinio u selu Resulaj u blizini Valone. Navodno je motiv masakra krađa pet kokošaka od pre pet godina, zbog čega je stalno bio u sukobu sa ove dve porodice čije je članove pobio u petak.

On je pripit posle ručka krenuo sa kalašnjikovim u krvavi pohod. Najpre je ubio Demira Zukaja (75, brata svog dede), a zatim njegovu ženu Feriju (72), oba sina i snaje, kao i maloletnu unuku Saru (17) i unuka Leđona (9).

Albanski mediji su juče objavili da je Zikaj automatskim oružjem ubio osam i ranio još šest osoba. Među ubijenima su žene i deca.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak