Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu: Potresno svedočenje sina Miše Ognjanovića

Blic 11.08.2018 10:09
Pet sekundi mi je držao pištolj uperen u glavu: Potresno svedočenje sina Miše Ognjanovića


Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobegao, piše nedeljnik Ekspres.O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

Petar na sahrani Dragoslava Miše Ognjanovića
Petar na sahrani Dragoslava Miše Ognjanovića

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović, a prenosi Ekspres.

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Kao što je "Blic" već pisao, Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije. Da iza ubistva poznatog advokata Miše stoji organizovana kriminalna grupa, potvrdila je i ministarka pravde Nela Kuburović.

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca, prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa „škaljarcima“) ili sukob unutar klana.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina najviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupao Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

Kao još jedna moguća teorija brutalnog ubistva mogao bi da bude i rat crnogorskih klanova. Bojović je navodno blizak škaljarskom klanu, koji uživa njegovu zaštitu, pa se Ognjanović kao njegov advokat našao na meti suprotstavljenog kavačkog klana. Takođe, i sam Ognjanović zastupao je 2018. uglavnom saradnike Bojovićevog klana - pre svega „škaljarce“, crnogorske partnere u kokainskom biznisu. Tako je pred sudom branio Miloša Nilovića i Mitra Muratovića, i to, kao nekada Bojovića, zbog nelegalnog oružja nađenog u restoranu „Durmitor“. Branio je i Vladimira Popovića i Vojislava Kostića, šefove kazina „Havana“, a zastupao je Filipa Koraća - novog šefa klana (prema navodima policije). Koraća je Ognjanović zastupao čak i u parničnim sporovima, u njegovo ime je pisao i tužbe i podneske nižim i parničnim sudovima.

Crnogorski klanovi u sukobu su od 2014, a do sada je u tom ratu živote izgubilo više desetina ljudi sa obe strane.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak